Κυριακή 31 Μαΐου 2009

El Michels Affair


Η μπάντα εμφανίστηκε με ένα 12" single το 2002 και ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας του σαξοφωνίστα και οργανίστα Leon Michels με τους session μουσικούς της Soul Fire records, που ηχογραφούσαν στο studio του Michels στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του, με τη βοήθεια του Nick Movshon, που είχε συνεργαστεί με τον Michels στους Mighty Imperials. Έτσι προέκυψε ο πρώτος δίσκος των El Michels Affair το Sounding out the city.
Φέτος, όπως είναι προφανές από τον τίτλο του νέου άλμπουμ, οι El Michels Affair πήραν μουσικές από τους Wu Tang Clan και τις μετέτρεψαν σ' αυτό που αγαπούν να παίζουν. Cinematic soul, instrumental dirt funk, όπως και να το πεις -γιατί μια ανάγκη να βάζουμε ταμπέλες και να ρίχνουμε καλούπια την έχουμε- μπαίνει στη σειρά -πίσω, μπροστά, όπως θες- από τους Budos Band ή τους Menahan Street Band και είναι χορταστικό και απολαυστικό.
Ένα από τα "επεξεργασμένα" των Wu Tang Clan στο δίσκο αυτό είναι το c.r.e.a.m. που μπορείτε να το βρείτε εδώ.



Αυτά τον προηγούμενο μήνα. Στο καπάκι, το ίδιο label, που ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής στον "black moses" έβαλε τους El Michels Affair στο στούντιο και έτσι προέκυψε το "A tribute to Isaac Hayes", με διασκευές μεταξύ των οποίων και το shaft, που μπορείτε να βρείτε εδώ.
Με τέτοιες μουσικές μπορεί να κυλά γάργαρα ένα πρωινό Κυριακής, ώστε να ξεχνάς ότι η πρώτη κατσαρίδα που εμφανίστηκε στο σπίτι μετά 10 χρόνια έπρεπε να πεθάνει απ' το δικό σου κόπο, γιατί ο γατούλης σου την κοίταγε μόνον με περιέργεια και διάθεση για παιχνίδι, χωρίς καμία κακία και ότι επιθετικές δημόσιες υπηρεσίες σε περιμένουν από βδομάδα για να σε κεράσουν περγαμόντο, πρόστιμα και χαμένο χρόνο...