Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Μόνη & έρημη

Καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη...

Φυσικά και δεν είναι μόνες οι γυναίκες. Είναι πάντα με τον μπαμπά τους ή τον σύζυγο. Γι' αυτό και δεν έχουν δικά τους επίθετα αλλά αυτά του μπαμπά τους ή του συζύγου...

Είναι δηλαδή Παπαδοπούλου, είτε διότι είναι κόρη είτε διότι είναι σύζυγος Παπαδόπουλου. Και γι’ αυτό καλό είναι να παραμένουν πάντα στο πλευρό του μπαμπά, διαφορετικά μπορεί να τους κάνει τα γλυκά μάτια κανένας αλήτης και να τις γαμήσει. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση κατά την οποία ο αλήτης μπορεί να αποδειχθεί κορόιδο και να έρθει στον μπαμπά για να ζητήσει το χέρι τους, αρκεί να είναι κανας φορτωμένος μπαμπάς ώστε να δώσει και καμιά προίκα της προκοπής.

Αυτά είναι βέβαια λίγο παλιομοδίτικα και ως τέτοια οι νέες κοινωνίες τα απορρίπτουν, οπότε επιτρέπουν στις γυναίκες να μένουν και λίγο μόνες τους. Από τακτ, διακριτικότητα και σεβασμό. Όταν δηλαδή οι γυναίκες πρέπει να ξεσκονίσουν, να σκουπίσουν, να σφουγγαρίσουν, να συμμαζέψουν το σπίτι, να βάλουν πλυντήριο, να απλώσουν τα πλυμένα ρούχα, να σιδερώσουν τα πλυμένα, να μαγειρέψουν, να πάνε στη λαϊκή αγορά, να ξεσκατίσουν τα μωρά, να διαβάσουν το άλλο παιδί, να πάρουν το πρώτο παιδί απ’ το σχολείο, να το γυρίσουν σπίτι, να του βάλουν να φάει, να πάνε το άλλο παιδί στο φροντιστήριο και επιστρέφοντας να περάσουν από το σούπερ μάρκετ.

Μετά να επιστρέψουν στο σπίτι, να μαζέψουν τα αποφάγια του πρώτου παιδιού, να στρώσουν για να φάει το άλλο κι ενώ εκείνο θα τρώει να φτιάξουν καφέ και κουλουράκια για τον σύζυγο που στο μεταξύ έχει ξυπνήσει από τον μεσημεριανό ύπνο και χρειάζεται ν’ ανοίξει το μάτι του.

Εννοείται ότι μετά θα έχουν την τύχη να μείνουν πάλι για λίγο μόνες, μέχρι ο σύζυγος να πεταχτεί στη γωνία για να ρίξει το δελτίο προπό, οπότε θα έχουν την ευκαιρία, να φτιάξουν καφέδες και στους δασκάλους για τα ιδιαίτερα που έρχονται και παραμένουν για τις επόμενες δυο ώρες, οπότε και οι γυναίκες έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν, ξεστρώνοντας από τα κρεβάτια της οικογένειας τα σεντόνια, μαξιλάρια και παπλωματοθήκες, στρώνοντας νέα και ετοιμάζοντας τα επόμενα πλυντήρια. Αμέσως μετά μπορούν να κάνουν μπάνιο, να ντυθούν, να βαφτούν και να είναι έτοιμες να συνοδεύσουν το σύζυγό τους σε μια βραδιά τρελού κεφιού, από την οποία όταν επιστρέψουν θα είναι έτοιμες για μια πολυοργασμική νύχτα παθιασμένου σεξ. Την επομένη το πρωί, και πάλι μόνες, μπορούν να σηκωθούν πριν απ’ όλους, να ετοιμάσουν πρωινό για όλους, να ξυπνήσουν τα παιδιά, να θυμηθούν να βάλουν το θερμοσίφωνα για να βρει ζεστό νερό ο σύζυγος.

Αμέσως μετά μπορούν να ντυθούν και να φύγουν για τη δουλειά, στην οποία θα πληρωθούν κάτι τις λιγότερο από τους συζύγους, αλλά αυτό δεν έχει τόση σημασία, αφού ως γνωστόν αν όλες οι γυναίκες τα μάζευαν και κλείνονταν στα σπίτια τους, οι άντρες τους δεν θα είχαν καμία έγνοια περί κινδύνων ανεργίας και άλλα τέτοια φρικτά που προκάλεσαν φυσικά... οι γυναίκες στον σύγχρονο κόσμο.

Τώρα αν πρόκειται για τίποτα θρασύτατες και μάλιστα μετανάστριες, που έχουν την απαίτηση να εργάζονται και να έχουν και δικαιώματα μπορεί να φάνε τίποτε... υγρές σφαλιάρες –από τη ζωή- όχι από συνάνθρωπο – προς Θεού! – αλλά, είπαμε. Ας μείνουν μέσα.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

"ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ,

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ Κ. ΚΟΥΝΕΒΑ"

Η 8 Μαρτίου φέτος αφιερώνεται στην Κωνσταντίνα Κούνεβα μια γυναίκα μετανάστρια συνδικαλίστρια.

Το Σάββατο 14 Μαρτίου, στις 6.30 μ.μ., οργανώνεται συζήτηση με θέμα τη μέρα της γυναίκας, αλληλεγγύη στην Κ. Κούνεβα.

Θα μιλήσουν η πρόεδρος της ΠΕΚΟΠ, Βλασσία Παπαθανάση, η Ελένη Ντέτσεβα, μητέρα της Κ. Κούνεβα, και η Σταυρούλα Ψυχογιοπούλου συμβασιούχος του Υπ. Πολιτισμού.

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ

ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ

Η συζήτηση οργανώνεται από την Πρωτοβουλία Γυναικών για τις 8 Μαρτίου, αλληλεγγύη στην Κ. Κούνεβα.

Η εκδήλωση θα γίνει στο μπαρ "Βραζιλιάνα", Αρκάδων 4,
στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα