Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Κέντρα Κράτησης του Τέλους της Λογικής




Ακόμη και οι πιο προχώ της τεχνολογίας, μερικές φορές, αποτυγχάνουν στα πιο απλά πράγματα.

Δεν εννοώ εμένα, αλλά τους τεχνικούς του blogger. Όσες φορές κι αν προσπάθησα ήταν αδύνατο να εμφανιστεί το πιο πάνω βίντεο στη λίστα του youtube, ενώ την ίδια στιγμή το είχα ανοιχτό μπροστά μου να παίζει... Μου πήρε περισσότερο από μισή ώρα να βρω τρόπο να ανεβάσω το βίντεο του King Paris στο blog και μάλιστα μέσω του "παλιού" blogger.

Ήθελα να γράψω για το πόσο όμορφο είναι -και πόσο χρήσιμο επίσης- να κυκλοφορούν άνθρωποι που για λόγους οικονομίας κειμένου ας τους αναφέρω ως "πειραγμένους". Πόσο σημαντικό είναι να μην είμαστε όλοι ίδιοι, πόσο αυτό ακριβώς είναι που εξασφαλίζει μιαν υγεία του μυαλού και στο τέλος την επιβίωση των ανθρώπων.

Όλοι όσοι υποστηρίζουν κάτι θεωρίες περί καθαρότητας και άλλα τέτοια κουλά, καλά θα κάνουν να ανοίξουν και κανένα σοβαρό βιβλίο, μπας και αντιληφθούν ότι οφείλουν την ύπαρξή τους στην ποικιλία και τη διαφορετικότητα, που, εκτός των άλλων, κάνουν τον πλανήτη τόσο μαγικά ενδιαφέροντα. Όπως, επίσης, ίσως καταλάβουν πως το μόνον που θα εξασφάλιζε η επικράτηση των φαντασιώσεων με τις οποίες συνοδεύουν τον ενοχλητικό τους εαυτό θα ήταν ο εκφυλισμός μέχρι θανάτου του ανθρώπινου είδους.

Τα είχα όλα αυτά μια χαρά στο μυαλό, αλλά ο blogger αρνήθηκε πεισματικά να βρει το βίντεο του King Paris και έτσι αναγκάστηκα να σπαταλήσω φαιά ουσία ώστε να παρακάμψω τις -και καλά- σούπερ εύκολες υπηρεσίες του και να βρω τρόπο να ανεβάσω το βίντεο με το πειραγμένο 'nature boy'.

Εν συντομία λοιπόν, καταγράφω πόσο εμετικό είναι να συζητάμε για τα "κέντρα κράτησης μεταναστών", πόσο αηδιαστικό, σε μια χώρα που δύσκολα θα βρεις κάτοικο που δεν έχει κάποιον εξ αίματος (...) συγγενή μετανάστη, να αναζητείται η λογική με μεγεθυντικό φακό και να ξεχνάμε διαρκώς πως κάθε έννοια ανθρωπισμού έχει προ πολλού πεταχτεί στα σκουπίδια, από την παρούσα και τις προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας.

Κυβέρνηση και προβατοϋπήκοοι χαμένοι κάπου στην εποχή του Κρο-Μανιόν.

Τέλος -αφού παρακαλέσω κάποιος να προσκαλέσει τον King Paris για ένα live στην Αθήνα- θα ήθελα, απευθυνόμενη σε όσους χρησιμοποιούν δικαιολογίες αρχαιολατρείας για τις κατάπτυστες, τάχα μου πολιτικές, θέσεις και προτιμήσεις τους, να τους υπενθυμίσω ότι οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν ιερό τον Ξένο, τον Ικέτη, τον Πρόσφυγα.

Αϊ σιχτίρ!

3 σχόλια:

santa maura είπε...

Kαλησπέρα σας , Γιώργος Βλάχος λέγομαι καί ζώ καί έργάζομαι(ψάρια) στή Λευκάδα . Τό μπλόκ τό βρήκα τυχαία ψάχνοντας πληροφορίες σχετικά μέ τόν Βασίλη Ραφαηλίδη . Εχω γραμμένο στό email μου , σέ μορφή bdf ένα δυστυχώς σπάνιο βιβλίο τού Β.Ρ. ίσως τό μοναδικό πού δέν έχει έπανεκδοθεί , άν θέλετε καί σάς ένδιαφέρει μπορώ νά σάς τό στείλω .

ΒΙΒΙΑΝ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ είπε...

Καλημέρα santa maura, καλημέρα Γ.Β.
Δεν μου γράψατε για ποιο βιβλίο του Β. Ραφαηλίδη πρόκειται.
Το δικό μου mail βρίσκεται στο blog. Επιλέγετε (δεξιά κάτω από τη φωτογραφία της Ουλ. Μάινχοφ, το ΒΙΒΙΑΝ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ και εκεί στα στοιχεία μου υπάρχει η επιλογή email).
Σας ευχαριστώ πολύ.
Υ.Γ.: δεν έχω ποτέ επισκεφθεί τη Λευκάδα, αλλά πάντοτε μου κάνει εντύπωση το γαλάζιο σε μια από τις πιο φωτογραφημένες παραλίες του νησιού.
Καλή συνέχεια.

santa maura είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.