Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

Εργασία και χαρά



Η Βενεζουέλα πέρασε την Κυριακή στη δική της, ιδιότυπη ζώνη ώρας, μετακινώντας τους δείκτες του ρολογιού... μισή ώρα πίσω. Ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες «μεταρρύθμισε» το χρόνο προκειμένου να έχει ξημερώσει όταν ξυπνά ο περισσότερος κόσμος και να βελτιωθούν έτσι οι επιδόσεις εργαζομένων και μαθητών.

Η Βενεζουέλα θα βρίσκεται 4 1/2 ώρες πίσω από τη Μέση Ώρα Γκρίνουιτς.

Η Βενεζουέλα, πάντως, δεν είναι η μόνη περιοχή του κόσμου όπου ο χρόνος είναι τελείως σχετικός. Η πολιτεία Νιουφάουντλαντ του Καναδά απέχει μισή ώρα από άλλες περιοχές στην ακτή του Ατλαντικού. Επίσης, το Πακιστάν βρίσκεται μισή ώρα πίσω από την Ινδία, ενώ το Νεπάλ μόλις 15 λεπτά μπροστά.

Ωραιότατα.

Αφού λοιπόν όλα γίνονται αρκεί να το θέλει κανείς, πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί και η εβδομάδα των δυο εργάσιμων ημερών.

Οι εργαζόμενοι θα εργάζονται Σάββατο και Κυριακή και τις υπόλοιπες μέρες θα ξεκουράζονται. Εννοείται ότι οι αμοιβές τους θα παραμείνουν ίδιες, για να μη σου πω ότι θα πάρουν και αυξήσεις.

Το μέτρο κρίνεται απαραίτητο, ώστε να τονωθούν τα οικονομικά των αεροπορικών και σιδηροδρομικών εταιρειών, αφού πια όλοι θα έχουν χρόνο για ταξιδάκια, ενώ τα έσοδα από τον τουρισμό θα εκτοξευθούν στα ύψη.

Εννοείται ότι όποιος θα εργάζεται τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας θα πληρώνεται το γνωστό επιπλέον 75 %, ενώ για τις υπερωρίες Σαββάτου και Κυριακής θα γίνουν διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία...