Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Ξέρα!


Τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Θεόφιλος», που προσάραξε σε ύφαλο διακόσια μέτρα ανοιχτά από τις Οινούσσες το βράδυ του Σαββάτου, καταθέτουν ότι φταίει ένα ξαφνικό ρεύμα ανέμου που ξέσυρε το πτωχό πλοιάριο. Πάλι ο στρατηγός άνεμος φταίει δηλαδή.

Φαντάσου δηλαδή να πιάνανε και τίποτα τυφώνες στο Αιγαίο. Θα καθόσουνα στο μπαλκόνι του σπιτιού σου στις Κουκουβάουνες να πιεις το καφεδάκι σου και ξαφνικά θα σου ‘σκαγε στη βεράντα το Queen Elisabeth.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Βουλγαράκης, δήλωσε ότι θα γίνεται από δω και πέρα ετήσια αξιολόγηση των αξιωματικών γέφυρας. Θα τους βάζουν σε simulators να περνάν από τις «επικίνδυνες» περιοχές και θα κόβονται άμα δεν είναι καλοί. Όπως και με τα διπλώματα των αυτοκινήτων ένα πράγμα... Άλλωστε είναι γνωστό ότι είμαστε διάσημοι εμείς οι Έλληνες για τις αυστηρές μας αξιολογήσεις σε όλους τους τομείς.

Ας μην ανησυχούν πάντως οι επιβάτες που είναι λάτρεις της περιπέτειας. Είναι σίγουρο ότι οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες δεν θα τους απογοητεύσουν και θα τις πετυχαίνουν τις ξέρες και στις «ακίνδυνες» περιοχές.