Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

(Είστε να κλείσουμε μια τράπεζα;) ΕΙΜΑΙ ! ! !



Καθώς είναι γνωστό ότι η "Επανάσταση" γαμιέται με τους χορηγούς εδώ και χρόνια, η λύση για τον περίφημο "καλύτερο κόσμο" είναι μόνον ειρηνική και βρίσκεται στα χέρια του όχλου, ο οποίος, στη φανταστική περίπτωση που συνειδητοποιήσει τη δύναμή του και σταματήσει να συμπεριφέρεται ως πρόβατο, μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Η πεποίθηση των σύγχρονων Ελλήνων ότι τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει είναι γελοία και καταστροφική. Γελοία διότι αντίκειται στους φυσικούς νόμους και τραγική διότι το σύμπαν διδάσκει πως ό,τι δεν αλλάζει, πεθαίνει.

Και μετά από αυτό το σύντομο φιλοσοφικό ντελίριο, καταλήγω:

Το σαββατιάτικο post του μπλογκόλιθου pitsirikou είναι η μοναδική περίπτωση κειμένου, στο ακαταμάχητα πολυφωνικό ελληνικό διαδίκτυο, που καταθέτει αντί διαπιστώσεων μια πρόταση.

Έτσι και ξεκουνηθούμε, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μέχρι και θαυματουργό. Στο Μπαγκλαντές χρειάστηκε ένας έξυπνος άνθρωπος για να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, ο Muhammad Yunus. Άντε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς εδώ που, ως γνωστόν, είμαστε όλοι πανέξυπνοι, γάτοι με πέταλα, σαΐνια, ιδιοφυΐες και όταν χτίζαμε Παρθενώνες οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια...

Εγώ είμαι "μέσα"...
Άντε να σας δω...

Α.. και Καλό Μήνα!