Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Connected


Τσακωμοί, καυγάδες, διαζύγια έως και φονικά προβλέπονται να ξεκινήσουν σε τρία χρόνια από τώρα, σε σχέση με τις συνδέσεις στο διαδίκτυο σύμφωνα με δημοσίευμα στο κυριακάτικο Βήμα, που αναφέρει ότι οι ειδικοί κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου (κάνουν και τίποτ’ άλλο;). Αν δεν αλλάξουν οι υποδομές, σε τρια χρόνια δε θα μπορεί κάποιος που δεν είναι ήδη συνδεδεμένος με το διαδίκτυο να συνδεθεί.

Στουμπώνουν δηλαδή σιγά – σιγά τα πρωτόκολλα σύνδεσης και όπου να ‘ναι και να θες να διεισδύσεις, δεν θα μπορείς.

Έτσι μια μεταχειρισμένη σύνδεση στο internet θα κοστίζει σε μερικά χρόνια όσο ένα διαμπερές τριάρι με αυτόνομη θέρμανση στην Αγία Παρασκευή. Άσε δε τι έχει να γίνει έτσι και τα τινάζει κανείς και δεν έχει γράψει στη διαθήκη, σε ποιον αφήνει τη σύνδεση!

Θα κάθονται οι κληρονόμοι γύρω απ’ το τραπέζι του συμβολαιογράφου και κουτσά στραβά θα τα βρίσκουν με τη μοιρασιά στα χωράφια, τις ελιές και τα ημιυπόγεια στα Κάτω Πατήσια. Με τη σύνδεση στο internet όμως θα γίνεται σκοτωμός πραγματικός.

«Ο πατέρας δεν θα ήθελε ποτέ να πάρεις εσύ τη σύνδεση του cosmote»; Θα λέει η θρηνούσα κόρη στο nerd αδελφό. Τα πληκτρολόγια και τα ποντίκια θα εκσφενδονίζονται μέχρι να μπουν οι υπογραφές στα χαρτιά. Με αίμα!

Αλλά και πριν φτάσει να τα κακαρώσει κανείς.

Φαντάσου όλ' αυτά τα μούλικα που τώρα ζουν με τους γονείς και σε μερικά χρόνια θα πάνε στην ευχή, αλλά εκεί στην ευχή δεν θα μπορούν να ζητήσουν νέα σύνδεση στο internet. Στην αρχή θ' αρχίσουν τα γλειψίματα: "έλα ρε πατέρα, τι το θες το internet σ' αυτή την ηλικία" και "ρε μάνα δε βαρέθηκες πια; η ζωή είναι εκεί έξω και σε περιμένει". Όταν κι αυτό δεν θα πιάνει θ' αρχίσουν οι απειλές: "μάνα, αν δεν μου δώσετε τη σύνδεσή σας στη Vivodi, θα φαρμακωθώ", "πατέρα, αν δεν μου δώσετε τη σύνδεση θα παντρευτώ το Βρασίδα στη Τήλο".
Νέες "εταιρίες δολοφόνων" θα συσταθούν. Θα βουτάνε τις υπογραφές για τις συνδέσεις, από ηλικιωμένους χρήστες, θα στέλνουν τους τυχερούς δικτυωμένους μια ώρα νωρίτερα στην επόμενη ενσάρκωση και θα θησαυρίζουν πωλώντας συνδέσεις στο διαδίκτυο στη μαύρη αγορά!