Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

feeling good

-Looking good, Billy Ray!
-Feeling good, Louis!
"Trading places", 1983

Νικητής στον ένδοξο αγώνα προς την αποτυχία. Όσο και να τρέξεις είναι σίγουρο ότι δε θα φτάσεις κι η επίγνωση σε λαχανιάζει. Γύρω βρωμάει επιτυχία, λαμπερές alternative παρουσίες, ηδονική εφίδρωση από κερδισμένες νύχτες, ευρώ που τσεπώνουν γυμνασμένοι κώλοι και πλαδαρά διδακτορικά δι’ αλληλογραφίας, με ονομασία προέλευσης. Σπρώχνεις τα σύννεφα από τον ουρανό. Δεν τα κοιτάς και ούτως ή αλλιώς απουσιάζει η ικανότητά σου να τα δεις.

Είσαι λόρδος, εισπράκτορας στα κτελ του παραδείσου που σχεδίαζες από μικρός και οξυγονοκολλητής στο τάνκερ που μεταφέρει ατόφιο το φουσκωμένο σου εγώ, από το γαριασμένο λουτροκαμπινέ, στη διάσκεψη κορυφής για το καλύτερο σύστημα ανάλυσης και επεξεργασίας της κοσμοθεωρίας σου.

Είσαι μόνος, αλλά δε σε νοιάζει. Η διαδρομή είναι γεμάτη από ‘μπράβο’ και ‘γάμησέ τους όλους’. Αστράφτει το χαμόγελό σου, με κολγκέιτ και θετικό σκεπτικισμό. Τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και εκλεκτικές συγγένειες πέφτουν στο δρόμο σου τόσες πολλές, που νομίζεις ότι ο κόσμος έφτιαξε. Δεν είναι πια το μπουρδέλο με τις μαστουρωμένες πουτάνες, με ζωή φυλακισμένη στο παρελθόν και άλμα φαντασίας σ’ ένα μέλλον χριστιανικό της δευτέρας παρουσίας. Βραχυκυκλωμένος πειρατής στο μυαλό σου ο Άλντους Χάξλεϋ, ρημάζει τους τοίχους της εμμονοληπτικής σου ευτυχίας με τη βαριοπούλα από το αύριο, που έχει ήδη έρθει.

yosebu - you will see

n'joy