Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

john dankworth

Ένας σημαντικός βρετανός τζάζμαν, από αυτούς που δεν γνωρίζει όλος ο πλανήτης, άφησε το μάταιο τούτο κόσμο χθες 6/2 και τώρα θα παίζει μουσικές με όσους είχε συνεργαστεί στο μακρύ απολαυστικό μουσικό του ταξίδι, όπως τον nat king cole, την ella fitzgerald ή τον duke ellington.

το 2006 η βασίλισσα της αγγλίας τον έχρισε sir, αλλά αυτό δε λέει και πολλά καθώς υπάρχουν πια ένα σκασμό sir -σκοντάφτει κανείς πάνω τους όλη την ώρα- αφού ως γνωστόν η βασίλισσα φχαριστιέται να παριστάνει την μεγαλόψυχη.

ο john dankworth λοιπόν, συνδέεται κατά κάποιο -ελλειπτικό- τρόπο με την Ελλάδα. είχε συνθέσει, μεταξύ άλλων, τη μουσική για την ταινία modesty blaise, με ένα εντελώς άθλιο καστ, αποτελούμενο από τη monica vitti, τον terence tramp και τον dirk bogarde.

το στόρυ της ταινίας είχε βασιστεί στο ομώνυμο κόμικ, όπου πρωταγωνιστεί ένα κορίτσι, η modesty blaise, πολυτάλαντη, κουκλάρα, με προβλήματα που θυμίζουν τον jason bourne, καθώς της άρεσε να παίζει με τα όπλα & δεν θυμόταν τίποτε από τα μικράτα της. τα μόνα στοιχεία που είχαν δοθεί στους αναγνώστες για το ηλικιακό παρελθόν της ήταν πως είχε διαφύγει από ένα νησί-τόπο εξορίας... που βρισκόταν στην Ελλάδα!

modesty blaise - main theme

n'joy
.