Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Παντεσπάνι

Παρουσίαση των προτάσεων του
Υπουργού Ανεργίας και Κοινωνικής Ανασφάλειας
για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν
οι Έλληνες εργαζόμενοι για να σωθούν.



Ο υπουργός ανεργίας και κοινωνικής ανασφάλειας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε χθες το βράδυ, σε τηλεοπτική εκπομπή -αφού υποχρεώθηκε να δει σε βίντεο δυο κυρίες που λαμβάνουν σύνταξη 700 ευρώ- ότι τα όσα είπαν οι συνταξιούχες για το πώς διαβιούν με αυτά τα χρήματα, δεν νικιώνται και πως δεν έχει κάτι να τους πει.

Όταν η -παρευρισκόμενη σε άλλο στούντιο- εκπρόσωπος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, του επεσήμανε ότι σε αυτή την κατάσταση βρίσκεται το 65% των συνταξιούχων στην Ελλάδα, ο υπουργός απάντησε ότι δεν είναι ώρα να γενικεύουμε...

Είναι προφανές, πως όταν τα ρούχα που φοράς κοστίζουν περισσότερο απ' όσο τα χρήματα που θα ξοδέψουν οι γριές για φαγητό 6 μηνών, δεν σε βολεύουν οι γενικεύσεις.

Στην ίδια παρέα, ο δημοσιογράφος κ. Καμπουράκης έσπευσε να εκδηλώσει το θυμό του με όλους αυτούς, που μυξοκλαίγονται για τις χαμηλές συντάξεις τους, ενώ έχουν εργαστεί μόνον 15 χρόνια και όχι 35 όπως ο ίδιος. Επίσης εξεμάνει διότι όλοι αυτοί, όταν ήταν νέοι, "τα συμφωνούσαν" με τα αφεντικά τους, ώστε να μην τους κολλάνε ένσημα και να τσεπώνουν το χρήμα στο χέρι. Πέρα από σιχαμερό είναι πάντως εντυπωσιακό το ότι ο καλός δημοσιογράφος έκανε ρεπορτάζ με πιπίλα και πάνα και γνωρίζει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για όσα συνέβαιναν στις ζωές των δυο συνταξιούχων και των συζύγων τους, όταν ήταν νέοι.

Την περίπτωση πάντως να μην μπορεί να βρει κάποιος δουλειά αν δεν εργαστεί ανασφάλιστος, ο κ. Καμπουράκης την γνωρίζει καλά, αλλά μόνον για τριτοκοσμικές χώρες και όχι για την Ελλάδα, όπου ως γνωστόν τα αφεντικά σπρώχνονται στα ασφαλιστικά ταμεία για να καταβάλουν εισφορές, αλλά οι κακοί εργαζόμενοι τους εμποδίζουν..

Κάτι τέτοια -σαν αυτά που ξεστόμιζαν χθες υπουργός και δημοσιογράφος- έλεγε και μια κυρία πριν καμιά διακοσαριά χρόνια και είδαμε που κατέληξε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: