Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Μαύρες λίστες-μαύρα μούρα, είσαι μια παλιοχαμούρα


Βρέθηκε τελικώς η άκρη του νήματος και από χθες ο λαός πληροφορείται επιτέλους, από τις εφημερίδες και τα κανάλια, όλη την αλήθεια για το χάλι της χώρας.

150 γιατροί στο κολωνάκι και δυο ντουζίνες κομπιναδόροι ορθοπεδικοί και φίλοι, είναι υπεύθυνοι για το κατάντημα της πατρίδας. Της πατρίδας, που κάνει μόκο ενώ της παίρνουν τα σώβρακα, την καταδικάζουν σε πείνα [στομαχική... πνευματική δε γίνεται γιατί δεν έχει πια πνεύμα] και καπάκι τη λένε και μαλάκω.

Έτσι, για πρώτη φορά μετά από μήνες, ένα κάρο κόσμος κοιμήθηκε χθες βράδυ, βλέποντας λιγότερους εφιάλτες: Οι πολιτικοί άνδρες, θεωρώντας ότι αποτινάζουν από πάνω τους τη ντροπή [ορίστε ποιοι κλέβουν]. Οι δημοσιογράφοι, που θα μας πρήζουν μέχρι τον Αύγουστο με λίστες υπόπτων & φοροκλεπτών [διαφόρων ειδών αφεντικά εξαιρούνται, ενίοτε βγαίνουν και στο γυαλί να κάνουν υποδείξεις]. Και τέλος κάτι καθυστερημένοι ψηφοφόροι -που ντρέπονται γι’ αυτό, αλλά ακόμη πιστεύουν στα πασόκ και τις νουδού- που βρήκαν στόχο για τους επόμενους μήνες [βέβαια άμα σου κάτσει η αρρώστια, να σε δω να λες στο γιατρό «δεν έχω τα 3 χιλιάρικα» και άμα βρεις κρεβάτι στο χειρουργείο να με χέσεις ].

Η καταλήστευση του εθνικού πλούτου έχει τώρα πρόσωπο. Κινείται ανάμεσά μας και μπορούμε να της κρατάμε μούτρα ενώ περνάει δίπλα μας και φυσικά αν –για να το παίξει λαϊκιά- μπει στο μετρό, κανείς μας δεν θα σηκωθεί για να της παραχωρήσει τη θέση του.

Κάποιοι πιστεύουν ακόμη πως υπάρχει επιστροφή. Πως δηλαδή, ο Γ. Αλογοσκούφης θα μπορεί για πάντα να μεταλαμπαδεύει τις πολύτιμες γνώσεις του στους Έλληνες φοιτητές, χωρίς προστασία από τους σωματοφύλακες, ενώ ο Απ. Κακλαμάνης θα μπορεί να περπατάει στους δρόμους της Αθήνας, χωρίς να κρύβεται στις τουαλέτες περιμένοντας να καταφθάσουν τα ΜΑΤ για να τον γλυτώσουν απ' τη γιούχα.

Για να δούμε. Γιατί υπάρχουν κάποιοι που προειδοποιούν πως υπάρχουν κι άλλα ενδεχόμενα..
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: