Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Κυβέρνηση - πλυντήριο


Λύση στη σπαζοκεφαλιά όσων ψάχνουν τρόπο να "ασπρίσουν" τα μαύρα χρήματα δίνει η κυβέρνηση. Προσφέρει έκπτωση φόρου της τάξεως του 50% σε όσους επαναπατρίσουν κεφάλαια, τα οποία θα διαθέσουν για την αγορά ακινήτων, ομολόγων, μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων... Τονίζεται ότι δεν γίνεται έρευνα για το πως αποκτήθηκαν και λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη τεκμηρίου.

Με απλά λόγια, η κυβέρνηση που επικαλείται το πατριωτικό σου αίσθημα για να σου αλλάξει τα φώτα, που βάζει την εφορία να σε εκβιάζει και αν δεν υποκύψεις στον επίσημο κρατικό εκβιασμό ή δεν "τα σπρώξεις" για να τον παρακάμψεις, σου κλείνει το σπίτι [μεταφορικά πρώτα και μετά κυριολεκτικά], επιβραβεύει όχι όποιον κράτησε τα χρήματά του και τις καθαρές του επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά όσους είχαν τα μέσα, τις δυνατότητες και πάνω απ' όλα την πρόθεση να βγάλουν τα χρήματά τους έξω.

Την ίδια στιγμή, η συνεχιζόμενη πίεση για πτώση των τιμών, δεν έχει να κάνει-όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς- με το ότι έπιασε το ΔΝΤ ο πόνος για το πώς θα τα βγάλει πέρα το πόπολο, αλλά με τις τιμές στις οποίες θα κλείνουν οι λοιποί ευρωπαίοι τα πακέτα διακοπών τους.

Με περίπου 600 .000 πτυχιούχους να έχουν ήδη αποχωρήσει από τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια, πολλούς να το βάζουν στα πόδια as we speak και τα MME να ξερογλύφονται και να στριμώχνονται για το ποιο κανάλι και ποια εφημερίδα θα προσκυνήσει πρώτα τον επόμενο capo di tutti capi, το μέλλον της χώρας είναι ήδη εδώ.

Ζήσε, λοιπόν, το μύθο σου στην πρώτη ευρωπαϊκή Μπανανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: