Αλλά και για τους ελάχιστους, που είναι βάτραχοι, επίσης δύσκολοι καιροί.
Παρ’ όλη την εργατικότητα που μας χαρακτηρίζει, κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και ρουφάμε τους φραπέδες στις καφετέριες ανά την επικράτεια, καθώς η ανεργία έχει ρημάξει τη χώρα. Όσο πιο σπουδαγμένος ο νέος, τόσο χειρότερα τα πράγματα. Αν δε, είσαι νέα και όχι νέος, ακόμη χειρότερα.
Μια λύση, ειδικά για ένα κορίτσι, σήμερα στην αγαπημένη μας πατρίδα, θα ήταν να βάλει ψεύτικο γένι, ένα πελώριο πλαστικό πουλί μέσα απ’ το φθαρμένο τζιν, να κρύψει το πτυχίο και τα μεταπτυχιακά και να αναζητήσει εργασία ως λαντζέρης.
Υπάρχουν όμως κι άλλες λύσεις.
Στη γειτονική Ιταλία για παράδειγμα, όπου πρόσφατα «εφευρέθηκε» ένα νέο επάγγελμα.
Όπως με πληροφόρησε ο Α., ο δήμαρχος της πόλης που κατοικεί, ανέθεσε σε μια ιδιωτική εταιρεία, την εγκατάσταση ενός συστήματος ελέγχου των τροχαίων παραβάσεων, βασικώς την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη. Η εταιρεία πήρε πακέτο, όχι μόνον την εγκατάσταση του συστήματος, αλλά και την είσπραξη των προστίμων και όλα τα σχετικά. Έτσι, άρχισαν να πέφτουν βροχή οι κλήσεις. Σε μια εβδομάδα μοιράστηκαν 20 χιλιάδες και βάλε (πρόκειται για πόλη με 100 χιλ. κατοίκους).
Υπάρχει μια «γκρίζα» ζώνη στο συστηματάκι, η οποία και εδημιούργησε το επάγγελμα που σας προτείνω σήμερα.
Όταν ο ιδιοκτήτης του οχήματος παραλάβει την κλήση, μπορεί να πάει στην εταιρεία και να πει ότι δεν οδηγούσε ο ίδιος το αυτοκίνητο, αλλά ο συνεργάτης – κουμπάρος – τριτοξάδελφός του κ. Σκορδοπούτσογλου. Εάν ο κ. Σκορδοπούτσογλου αποδεχθεί ότι προέβη στη μιαρά αυτή παράβαση, η κλήση, το πρόστιμο και οι βαθμοί του point system μεταφέρονται στον κ. Σκορδοπούτσογλου.
Έτσι λοιπόν, διάφοροι ανεπάγγελτοι (κατά βάση μετανάστες) αναλαμβάνουν έναντι μιας γερής αμοιβής, να απαλλάξουν τους οδηγούς από τους βαθμούς του point system. Πάει δηλαδή ο Ρουμάνος μετανάστης και λέει "γεια σας, εγώ παραβίασα το κόκκινο" κι έτσι γλυτώνει ο Ιταλιάνος.
Μπορείτε λοιπόν κι εσείς νέοι και νέες της Ελλάδος να εξασφαλίσετε με τον τρόπο αυτό ένα εισόδημα, το οποίο φυσικά ουδόλως θα δηλώσετε στην εφορία.
Ως γνωστόν οι Ιάπωνες είναι εργασιομανής, σχεδόν όσο και οι Έλληνες. Τι κάνουν όμως για να ξεδώσουν;
Αρκετοί από αυτούς συχνάζουν στα night clubs. Να σας αποκαλύψω πρώτα ότι τα νυχτερινά κλαμπ του Τόκιο λειτουργούν ως καταβόθρες αλκοόλ και ως γαμηστρώνες. Το πιοτί πάει σύννεφο και όταν πια οι θαμώνες βγαίνουν απ’ το κατάστημα είναι στουπί. Εκεί έξω τους περιμένουν οι επαγγελματίες που ονομάζονται «επιστροφείς».
Παραδίδει ο μπεκροκανάτας τα κλειδιά του οχήματος στον «επιστροφέα» και αυτός όμορφα κι ωραία τον οδηγεί στο σπιτάκι του, παρκάρει το όχημα, παραδίδει τα κλειδιά στον ιδιοκτήτη, οι πιο μερακλήδες τους διαβάζουν και παραμύθι κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Το αντίτιμο είναι αλμυρούτσικο, αλλά ποιος δίνει σημασία στο χρήμα τέτοιες ώρες;
Εννοείται πως και στην περίπτωση των «επιστροφέων» καμία εφορία δεν θα έρθει να σου ζητήσει μερίδιο απ’ τον ιδρώτα του προσώπου σου.
Καλή σταδιοδρομία.