Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007

Sister's Lounge


Υπάρχει μια δισκογραφική εταιρεία στην Ιταλία, ονόματι Energy Production Srl., που μαζεύει μουσικές απ' όλο τον κόσμο και φτιάχνει κάτι δισκάκια μούρλια.

Μπορεί από σπόντα να τα έχετε δει στα δισκοπωλεία (αν υποθέσουμε ότι διαβαίνετε ακόμα τέτοιες πόρτες). Ως επί το πλείστον, πρόκειται για συλλογές.

Το 2005 έφτασε στο player μου το cd με τον τίτλο "Sister's Lounge", από την Cool d:vision, που "στεγάζεται" στην Energy, με τραγούδια που επέλεξαν ο Dario Raimondi Cominesi και ο Alvaro Ugolini.

Γυναικείες φωνές, που ερμηνεύουν jazz και bossa nova, remixe σαν αυτό του James Hardway στο "Don't explain" με τη φωνή της Billie Holiday, αλλά και η πανάγνωστη Nicky Nicolai στο μαγευτικό (αν δεν γίνομαι μελό) "Tutto Passa".
Όλ' αυτά, υπό τη γενική αισθητική του τόσο υποτιμημένου και κακοποιημένου όρου "lounge", που στο συγκεκριμένο δίσκο είχε ένα ρημάδι λόγο να αναφέρεται.

Donati feat. Rosa Emilia Dias - Ele E Ere

Natalie Cole - Tell me About it
και τα δυο από το Sister's Lounge.

Τώρα, δυο χρόνια μετά, κάθισαν πάλι οι δυο τους, ο Dario και ο Alvaro και ετοίμασαν το Sister's Lounge 2. Μια ρεπετισιόν στο κόνσεπτ, με φωνές όπως της Helen Merrill, της Maria Toledo συνοδευόμενης από τον Stan Getz, αλλά και της Shirley Bassey με τους Nightmare on Wax, ακόμη και της Minnie Driver (!)

Batuk feat. Rosa Emilia Dias - E Dia de Sol

Shirley Bassey & Nightmare on Wax - Easy thing to do
από το Sister's Lounge 2.

Ήγουν, τουτέστιν, δηλαδή:
κάνει ζέστη και έχεις γυρίσει από την παραλία αργά. Ο ήλιος πέφτει και από τους λεπτούς τοίχους του δωματίου που νοικιάζεις στο αγαπημένο σου αιγαιοπελαγίτικο νησί, οι γείτονες ακούν, πράσινοι από την αγαμήτου ζήλια τους, τα πρώτα αγκομαχητά.
Καθώς το ταίρι σου μέλωσε με τόσες γυναίκες να εισβάλλουν φωνητικά στα κύτταρά του, σε μπαλαμουτιάζει αριστουργηματικά, διαλύοντας το ηλιακό σου πλέγμα και η σύναξη των ενεργειών σας συντονίζεται με τον τέλειο συμπαντικό κραδασμό.

Om αδέλφια, Om!