Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Εκλογές 2007: Ο χαμένος τα παίρνει όλα.

"Οι πολιτικοί έχουν κουράσει τους πολίτες". Αυτή είναι η αγαπημένη φράση των μαχητών της ενημέρωσης του Ελληνικού λαού, μέρες που 'ναι. Από τον αγωνιστή Πρετεντέρη, μέχρι αυτό το κουζουλό τον Κων/νο Ζούλα.

Πού νά 'ξερες πόσο έχουν κουράσει οι πολίτες τους πολιτικούς;

Όλη αυτή η κουβέντα, περί ξύλινου πολιτικού λόγου, επικοινωνιακών τρικ κ.λπ. αποδεικνύει τα χάλια του δημοσιογραφικού λόγου, που συναγωνίζεται σε βαρεμάρα αυτούς που κατηγορεί.

Μια ματιά στις λίστες με του
ς υποψήφιους βουλευτές των κομμάτων αποδεικνύει ότι επικοινωνιολόγοι και δημοσιογράφοι πρέπει να απολυθούν.

Αν υπήρχε κουκούτσι μυαλό, θα έπρεπε τα κόμματα να γεμίσουν τις λίστες υποψηφίων, με κάθε καρυδιάς τηλεοπτικο - μπουζουκλεροκαρύδι. Να μη μείνει κολυμπηθρόξυλο έξω απ' τη Βουλή.

Εκτός απ' τον Κώστα Μαρτάκη
, που του έχει απαγορευτεί να μιλάει, όσοι ωραίοι και ωραίες έχουν στηθεί μπροστά από τηλεοπτική κάμερα, να μπουν στα επικρατείας κι ό,τι περισσέψει να διεκδικήσει σταυρό προτίμησης. Άλλωστε οι επαγγελματίες πολιτικοί, μπορούν με τόσα που έχουν φάει, να περάσουν μερικά χρόνια έξω απ' τη Βουλή.


Τα προβλήματα του τόπου
μπορεί να είναι βουνό, αλλά - έτσι κι αλλιώς - ποιος νοιάζεται; Ούτε καν οι "αθώοι σκεπτόμενοι πολίτες" ασχολούνται. Άσε πια, τα περήφανα γηρατειά και οι νέοι και νέες...

Η λύση είναι λοιπόν, να γεμί
σει η Βουλή, με Έφες Σαρρές και Γιώργους Λιάγκες, οι οποίοι θα κυβερνήσουν τη χώρα για μερικές τετραετίες.


Θα τους λένε οι μυστικοσύμβουλοι με τις μισθάρες, που να βάζουν τις υπογραφές, θα τους λένε οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως τον λεν' τον ποταμό (Πηνειό, Πηνειό), δηλαδή ποια νομοσχέδια πρέπει να στέλνουν στη Βουλή, θα υιοθετούν οι 50 οικογένειες που κυβερνούν τη χώρα, κάθε αναξιοπαθούντα, ώστε να διατηρηθεί ο κοινωνικός ιστός (της αράχνης) και θα πηγαίνουν όλα, όλο και πιο σκατά.



Έτσι, οι "αθώοι σκεπτόμενοι πολίτες" θα υπομένουν αγόγγυστα τον μακρύ
ανηφορικό δρόμο (κατηφόρες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες άλλωστε) και θα σιχτιρίζουν νυχθημερόν "όλους αυτούς τους άσχετους", που οι ίδιοι θα έχουν στείλει με την ψήφο τους στα έδρανα του Ελληνικού κοινοβουλίου.


Όσο αυτά θα συμβαίνουν, οι νυν βουλευτές, θα θησαυρίζουν, με μίζες και χρηματιστηριακά παιχνίδια.


Όσοι απ' τους πολιτικούς δεν
θα ασχολούνται μ' αυτά, θα αντικαταστήσουν τους τηλεοπτικούς επώνυμους στις δουλειές τους. Αφού ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Νϊκος Ευαγγελάτος και η Έφη Σαρρή, θα βρίσκονται εκλεγμένοι στη Βουλή, τη θέση τους θα πάρουν αντίστοιχα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο δελτίο του Alter με το Νίκο Τσιαμτσίκα φυσικά, ο Γιώργοςς Βουλγαράκης με τη Μαριάννα Πυργιώτη στον Antena και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στο Fever θα παρουσιάζει τα τραγούδια από το νέο του δίσκο "Είμαι ανεπανάληπτος".


Σε περίπτωση δε, που οι επαγγελματίες πολιτικοί,
συγκρατήσουν την ακατανίκητη τάση που έχουν να θέλουν να σώσουν τη χώρα και αφήσουν τους τηλεπαρουσιαστές, ηθοποιούς, μοντέλα, αθλητές, να κυβερνήσουν για αρκετές δεκαετίες, η χώρα θα βρεθεί σε τέτοια κατάσταση, που οι "αθώοι σκεπτόμενοι πολίτες" θα τους φέρουν στην εξουσία ως ενθοσωτήρες, περίπου like Konstantinos Karamanlis.

Θα ομιλούν την περίφημη ξύλινη γλώσσα και τα πλήθη θα πέφτουν σε trance από την ικανοποίηση.



Οι ομιλίες θα έχουν τη διάρκεια των ομιλιών του Φιντέλ Κάστρο και οι
εκπομπές πολιτικού λόγου της ΕΡΤ θα έχουν τόση τηλεθέαση όση και ο τελικός του Euro.


Η ενασχόληση με την πολιτική θα γίνει το νέο trend και η νεολαία της χώρας θα ξημεροβραδιάζεται στις κατά τόπους κομματικές οργανώσεις, αναλύοντας τη νέα μορφή κοινωνικού φιλελεύθερου κονστρουκτιβισμού.


Στις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές, το ποσοστό αποχής θα πέσει στο 0,0001 % και οι Νεοέλληνες θα γίνουν και πάλι πολιτικά ζώα, από σκέτα που είναι τώρα.

Φέρτε μας τη Τσιτσιολίνα!