Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Επιτροπή Σοφών


Ο περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, οι ενοποιήσεις Ταμείων, η παροχή κινήτρων για παράταση του εργασιακού βίου πέραν του 65ου έτους ηλικίας, είναι κάποιες από τις προτάσεις που περιέχει το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για την επίλυση του Ασφαλιστικού, όπως αποκάλυψε σε ΜΜΕ ο επικεφαλής Νίκος Αναλυτής.

Η Επιτροπή συγκροτήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου του 2006 και έκτοτε συνεδρίαζε νυχθημερόν για να βγάλει το πόρισμά της.

Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής κ.Νικόλαος Αναλυτής. Μέλη είναι οι: Πλούταρχος Σακελάρης, πρόεδρος του συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Ευάγγελος Δημητρακάκης, πρόεδρος της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής και Γεώργιος Οικονόμου, μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Καθώς το θέμα είναι ακανθώδες, κρίθηκε ότι δεν έφταναν αυτοί, οπότε ορίστηκαν μερικά μέλη ακόμη. Πρόκειται για τους : Ιωάννη Σιδηρόπουλο, πρόεδρο της επιτροπής εποπτείας ιδιωτικής ασφάλισης, Σωτήρη Ρεβύθη, γενικό δ/ντή οικονομικής πολιτικής στο υπουργείο Οικονομίας, Αικατερίνη Γραμματίκα γενική δ/ντρια κοινωνικών ασφαλίσεων, Ανδρέα Καλογερόπουλο, νομικό, Χάρη Κυριαζή, εκπρόσωπο του ΣΕΒ, Χαράλαμπο Κεφαλά εκπρόσωπο της ΕΣΕΕ και Γεώργιο Ρωμανιά εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Η εκπόνηση του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών, κρίνεται επιεικώς ως ένας άθλος. Ένα πνευματικό κατόρθωμα, που αντάξιο του δεν καταγράφεται στην νεότερη παγκόσμια ιστορία.

Η πρωτοτυπία και οι καινοτόμες προτάσεις της Επιτροπής, αναδεικνύουν την ανωτερότητα της αναλυτικής σκέψης των σύγχρονων Ελλήνων.

Ήδη οι προτάσεις από ξένους οργανισμούς πέφτουν βροχή στα γραφεία των μελών της Επιτροπής.

Σύμφωνα με έγκυρα αδιασταύρωτες πληροφορίες, τα πανεπιστήμια του Καίμπριτζ και της Οξφόρδης προβαίνουν στην οργάνωση ειδικού think tank, το οποίο θα στελεχώσουν τα μέλη της Επιτροπής των Σοφών.

Οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων αυτών προσπαθούν να δελεάσουν με υπέρογκες αμοιβές και προνόμια τα μέλη της Επιτροπής, ώστε να αποφανθούν για το αν τα παιδιά τα φέρνει ο πελαργός και άλλα παρόμοια δυσεπίλυτα θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος, που ταλανίζουν τον πλανήτη.