Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Ούτε ένα ευρώ για την Αϊτή


Θέλετε να ανακουφιστούν οι πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή; Εύγε!

Απαιτείστε να αποκαλυφθεί που βρίσκονται τα 15 εκατομμύρια ευρώ που συγκεντρώθηκαν στο τσουνάμι φιλανθρωπίας που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, για να βοηθήσει τους πληγέντες της 26ης Δεκεμβρίου του 2004, στη Σρι Λάνκα και την Ινδονησία. Μέχρι το τελευταίο ευρώ!

Οργανώστε ένα κίνημα, σε συνεργασία με ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο, που θα απαιτήσει και θα πετύχει τη διερεύνηση όσων δημοσιεύτηκαν στις 27 Ιουλίου του 2006 στην Ιnternational Herald Tribune.

Αν δεν θυμάστε να σας φρεσκάρω τη μνήμη: Το εν λόγω δημοσίευμα ανέφερε ότι από τα 8,5 δισ. δολάρια που συγκεντρώθηκαν σε όλο τον κόσμο μόνο το 1,5 εκατ. έφτασε στον προορισμό του, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Και ενώ τα εκατομμύρια που συγκεντρώθηκαν ξεπερνούσαν τα 7.100 δολάρια ανά πληγέντα, τα 170.000 θύματα του τσουνάμι στο Ατσεχ της Ινδονησίας δεν είδαν ποτέ τους καρπούς αυτής της γενναιοδωρίας, σύμφωνα με έκθεση (Ιούλιος 2006) που εξέδωσε η Συμμαχία για την αξιολόγηση του τσουνάμι (στην οποία συμμετέχουν ειδικοί από τις δυτικές κυβερνήσεις, τον ΟΗΕ και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις, υπό την αιγίδα του Μπιλ Κλίντον). Ακόμα όμως και αυτά που έφτασαν, σύμφωνα πάντα με την ίδια έκθεση, δεν χρησιμοποιήθηκαν σωστά: χτίστηκαν σπίτια ακατάλληλα για την περιοχή –με σιδερένιες στέγες σε χώρα με απίστευτη ηλιοφάνεια– ή σε λάθος σημεία.

Με τα ρέστα μας από το τσουνάμι, να ανοικοδομηθεί η Αϊτή...