Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

της δικαιοσύνης ήλιε ανόητε


Την απόδοση δικαιοσύνης θεωρεί επιβεβλημένη ο πρωθυπουργός της χώρας και οι συν αυτώ, όταν αναφέρονται στο γνωστό θέμα με γενικό τίτλο "που πήγαν τα λεφτά;"

Μέχρι εδώ καλά. Συνεχίζει όμως να ομιλεί -και ο ίδιος και οι υπουργοί του- και τότε γίνονται αποκαλυπτικοί: "απόδοση δικαιοσύνης, ώστε να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα".

Ας δούμε τι αποκαλύπτεται από αυτό:
1) για να διαλαλείς πως ΘΑ αποδοθεί δικαιοσύνη, σημαίνει ότι παραδέχεσαι πως έως τώρα δεν αποδίδεται. Γι' αυτό υποθέτω πως κατηγορείς όλες τις κυβερνήσεις, εκτός από τη δική σου και όσες προηγούμενες στις οποίες συμμετείχες.
[ας σου φρεσκάρω τη μνήμη: ήσουν υπουργός κυβερνήσεων τις περιόδους: 1985-1989, 1993-2004]
2) δηλώνεις απολύτως σίγουρος ότι τώρα θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Μας λες δηλαδή πως έως τώρα ήσουν απολύτως σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε. Ως εκ τούτου και από τον αέρα της απόλυτης σιγουριάς που αποπνέεις, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι εσύ ελέγχεις πότε γίνεται το ένα και πότε το άλλο.
3) αφού έως τώρα φρόντιζες να μην αποδίδεται δικαιοσύνη, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το πράσινο φως που τώρα ανάβει για να αποδοθεί επιτέλους, έδωσε τον απαραίτητο χρόνο σε όσους έχουν λερωμένες φωλιές, να τις καθαρίσουν.
4) έχεις εντελώς χεσμένη τη δικαιοσύνη, αλλά για να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, θα κάνεις μια προσωρινή υποχώρηση για να αποδοθεί δικαιοσύνη μέχρι να ξεθυμάνουν τα πράγματα.

Με απλά λόγια, με το φόβο ότι μπορεί μια μέρα το πόπολο να ξυπνήσει με νεύρα και να μπουκάρει για να λιντσάρει όποιον βρει πρόχειρο, προτρέπουμε τις υπηρέτριες στα εισαγγελικά γραφεία να βρουν μερικούς μαλάκες, που δεν κρατάνε απ' τα μπαλάκια κάποιον που φοβόμαστε, με σκοπό να τους διαπομπεύσουν οι φιλενάδες μας στα κανάλια και να σταματήσουν οι ψωραλέοι υπήκοοι τη γκρίνια.

Σωστά;

2 σχόλια:

Sisyfina είπε...

Έχω μια απορία, ειλικρινά: Αυτός ο ΓΑΠ είναι άβουλο υποχείριο ή επικίνδυνος φασίστας; Αυτό το μειλίχιο προσωπείο πώς του το κόλλησαν; μήπως είναι ολόγραμμα;

ΒΙΒΙΑΝ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ είπε...

Έστω πως είμαστε [ακόμα] καλοπροαίρετοι και υποθέσουμε ότι δεν είναι τίποτε από τα δυο, δεν παύει να ισχύει η περίφημη ρήση: "ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις". Οπότε...