Πέμπτη 22 Μαρτίου 2007

Έρχεται η Inga.


Πήρα e-mail από την Inga, προχθές, όπου μου ανακοινώνει πως επισπεύδει την επίσκεψή της στην ομορφότερη χώρα του κόσμου.

Η Inga είναι κολλητή φίλη της θείας Θέκλας. Γνωρίστηκαν στο Παρίσι, όπου βρίσκονταν για σπουδές και μετά έκαναν όλες τις τρελίτσες που μπορούν να κάνουν τα πλουσιοκόριτσα του κόσμου. Πολλές από αυτές τις τρελίτσες έλαβαν χώρα – λογικό και αναμενόμενο – στα greek islands, τότε που ο μπαμπάς της Inga την απειλούσε κάθε βδομάδα ότι θα την αποκληρώσει. (Σε αντίθεση με τον μπαμπά της θείας Θέκλας, το θείο Γαβρίλη, που δεν την απείλησε ούτε μια φορά. Την αποκλήρωσε με τη μια. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Η οικογένεια της Inga έχει στην ιδιοκτησία της μερικές εταιρίες, ανάμεσα στις οποίες και μια φαρμακοβιομηχανία. Σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες που μας μεταφέρει η Inga, οι χημικοί της εταιρίας έχουν μεταξύ άλλων βρει το φάρμακο κατά της φαλάκρας, αλλά ο μπαμπάς της λέει ότι ακόμη έχουν αρκετά κέρδη από τα άλλα φάρμακα και η τριχοεφεύρεση μπορεί να περιμένει καμιά εικοσαριά χρόνια ακόμη, εξασφαλίζοντας τον ίδιο πλούτο που απολαμβάνει αυτή η γενιά της οικογένειας και για τις επόμενες.

Η μυστική φόρμουλα πάντως έχει διαρρεύσει στα μέλη της οικογένειας, σύμφωνα με την Inga διότι μόνον έτσι εξηγείται το γεγονός ότι, ενώ ο παππούς της ήτο γλόμπος, ο μπαμπάς, τα 3 της αδέλφια και τα 12 πρώτα της ξαδέλφια έχουν όλα πλουσιότατες κόμες. Για κάποιο λόγο την περίπτωση πετυχημένων εμφυτεύσεων η Inga την αποκλείει. Αλλά πάλι ξέφυγα από το θέμα και γράφω για τρίχες.

Λοιπόν, η Inga, περνάει κρίση, καθώς πλησιάζει επικίνδυνα τα 50 και εκμυστηρεύθηκε στη θεία Θέκλα, ότι θέλει να ξαναζήσει εκείνα τα καλοκαίρια της αγάπης (εννοεί τότε που μαζί με τη θεία διάλεγαν μουστακαλήδες για να τους δείξουν disco dancing στις αμμουδερές ντισκοτέκ-καλύβες των Κουφονησίων και λοιπών ειδυλλιακών τοποθεσιών, όπου μπορείς κι εσύ να ζήσεις το μύθο σου).

«Θέλω να γίνω σαν την Ζακλίν Μπισέ σ’ εκείνη την ταινία – πως τη λένε? - με την Κάντις Μπέργκεν», είπε στη θεία. Πρόκειται για το Rich & Famous, μια ταινία του 1981, με την οποία η Inga έχει πάθει κόλλημα, στην οποία η Ζ. Μπισέ έρχεται στα greek islands για ερωτικές περιπέτειες με ψαράδες.

Η θεία Θέκλα βγάζει καντήλες. Η μόνη γυναίκα του star system στην οποία μπορείς να αναφερθείς χωρίς να σε κατακεραυνώσει είναι η Τζίνα Ρόουλαντς, αλλά ... κι αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Λοιπόν, στο ζουμί επιτέλους. Το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ η Inga αποφάσισε την επίσπευση του ταξιδιού και αντί να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι, θα έρθει στην ομορφότερη χώρα του κόσμου από το Πάσχα κιόλας;

Αυτό αποσαφηνίσθηκε χτες, στο τηλεφώνημα που έλαβα από τη θεία Θέκλα, η οποία σας υπενθυμίζω ζει στη Ν. Υόρκη. Μεταξύ κλαυσίγελου, θυμού και αγωνίας λοιπόν με ενημέρωσε ότι η Inga κάνει εδώ και μήνες chat με έναν Έλληνα, ο οποίος δηλώνει σφόδρα ερωτευμένος μαζί της και εκείνος την έπεισε να έρθει πασχαλιάτικα, στέλνοντάς της το άσμα που μπορείτε να ακούσετε εδώ.

Τώρα εγώ πρέπει να βρω τρόπο να καλμάρω τη θεία Θέκλα και να βρούμε τρόπο να σώσουμε τη Σουηδή κληρονόμο από τα νύχια του προικοθήρα... Φιλιά.

Υ.Γ.: Τη φωτο της Inga τράβηξε το 1997 η θεία Θέκλα, στην Κυανή Ακτή, όταν και οι δυο συμμετείχαν σε θαλάσσιες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις του Ιδρύματος Κουστώ.