Τετάρτη 21 Μαρτίου 2007

OI VA VOI


Τον Απρίλιο θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος των OI VA VOI.

Ηχογραφημένος μεταξύ Λονδίνου και Ισραήλ. (Στο φτερό). (Του αεροπλάνου).

Ο πρώτος τους - το Laughter Through Tears που κυκλοφόρησε το 2003 - ήταν ο αγαπημένος μου για πολλούς μήνες. Το ξέρω ότι δεν έχει καμία σημασία, αλλά θέλω να μοιραστώ μαζί σας ότι η τελευταία φορά που είχα «αγαπημένο δίσκο» ήταν πριν χρόνια το Older του George, ο οποίος, υποθέτω μάθατε ότι, έρχεται για συναυλία στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Για τον George Michael λέω βρε κουτά.

Παραθέτω μερικές πληροφορίες, διότι μπορεί να βαριέστε να τις ψάχνετε αλλού και κυρίως να βαριέστε να διαβάσετε στο my space, όπου οι πληροφορίες είναι και γραμμένες στα ξένα.

Οι OI VA VOI είναι ή μάλλον ήταν οι : Sophie Solomon, που στο μεταξύ έβγαλε και δικό της προσωπικό δίσκο (καλό), Nik Ammar, Leo Bryant, Lemez Lovas, Josh Breslaw, Steve Levi και είχαν guest τραγουδίστρα την KT Tunstall.

Ο φίλος μου ο Β. μου έλεγε ότι το 03, πριν καν κυκλοφορήσει ο πρώτος τους δίσκος, τα κλαμπάκια στο Λονδίνο έπαιζαν remixes και το πόπολο γούσταρε πολύ.

Τα δυο κορίτσα – η Sophie και η ΚΤ – έφυγαν από το γκρουπ, το οποίο μετά από δικαστική διαμάχη άλλαξε εταιρία και παραγωγό. Τώρα στη θέση της Sophie, βιολονίστρα είναι η Haylie Ecker, τραγουδίστρα η Alice McLaughlin και παραγωγός τους είναι ο Mike Spencer.

Οι OI VA VOI έχουν καταφέρει κάτι που με αρέκει πολύ. Γράφουν φρέσκια μουσική, κλαμπάτη, προβάλλοντας όμως με το πρώτο άκουσμα τις καταβολές τους.

Ακούστε και δείτε για να καταλάβετε.

Υ.Γ.: Όχι δεν είναι μουσικό το blog μου. Ο M.Hulot φταίει, που με εμπνέει κάθε μέρα και περισσότερο.