Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Προσοχή! Αυτόχειρες











Μετά και τη δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας, που σχετίζεται με την περίφημη υπόθεση των ροζ, γαλάζιων και πουαντιγιέ σκανδάλων, αρκετοί πολίτες αρχίζουν να σκέφτονται πόσο ασφαλές θα είναι σε λίγο να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Η ανησυχία αυτή ενισχύεται καθώς όλοι γνωρίζουμε την ευαισθησία που διακρίνει όχι μόνο τα μέλη της κυβέρνησης, αλλά και όλους τους συγγενείς, φίλους και κουμπάρους που έχουν τοποθετηθεί σε δημόσιες θέσεις και έτσι κανείς δεν ξέρει αν θα πέσουν και οι επόμενοι αυτόχειρες από ψηλά ή στις ρόδες διερχόμενου οχήματος.


Καθώς η σήμανση των δρόμων με προειδοποιητικές ταμπέλες κρίνεται δαπανηρή, και η οριστική εξάλειψη των σκανδάλων από την ελληνική κοινωνία υπολογίζεται από την κυβέρνηση για το δεύτερο εξάμηνο του 2009, μόνη πρόταση μέχρι στιγμής είναι να κυκλοφορούμε με ρούχα ενισχυμένα με ανθρακονήματα. Τουλάχιστον τώρα το χειμώνα προστατεύεται κανείς και από το ψύχος.

Ας ελπίζουμε ότι μέχρι να πιάσουν ζέστες ο κ. Καραμανλής θα αντικαταστήσει όλα τα ευαίσθητα στελέχη των υπουργείων και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με άλλα, χοντρόπετσα, ώστε να κυκλοφορούμε και πάλι ήσυχοι.