Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

Οι Times και ο Χρήστος Ζαχόπουλος



Η αλήθεια πίσω από το δημοσίευμα των Times με τίτλο «Σεξ ψέμματα και DVD συγκλονίζουν το υπουργείο Πολιτισμού στην Ελλάδα» είναι ότι οι Άγγλοι, του την είχαν στημένη από καιρό.

Ο κ. Ζαχόπουλος, πονηρός ως σύγχρονος Οδυσσέας, γνώριζε ότι δεν φθάνει η διπλωματία και οι καλές προθέσεις, για ένα θέμα τόσο σημαντικό όσο τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Χρειάζεται και ένας σύμμαχος στα μετόπισθεν. Και τον είχε βρει, στο πρόσωπο της Σάρας Φέργκιουσον. Χρειάστηκαν λίγοι μήνες εξαντλητικής δίαιτας και μερικές νύχτες παράνομων συνευρέσεων, αλλά αυτά ήταν μικρή θυσία για το καλό του τόπου.

Οι φήμες κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους του παλατιού από καιρό, ότι ένας μουρντάρης ελληνάρας είχε κάνει τη Σάρα Φέργκιουσον να παραμιλά.

Εκείνες οι 300 και βάλε χιλιάδες ευρώ, που υποτίθεται ότι δόθηκαν ως επιδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού στην ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη, μπορεί στην πραγματικότητα να ήταν περιδέραια για τον κύκνειο λαιμό της Δουκίσσης, αλλά ο μέγας μουσικοσυνθέτης γνώριζε πως ήταν ιερός ο σκοπός και κράταγε το στόμα του κλειστό.

Καθώς η Σάρα, μπορεί να έχει χωρίσει από τον πρίγκηπα Ανδρέα, αλλά, δεν παύει να είναι μάνα των παιδιών του Δούκα του Γιόρκ - που είναι 4ος σε σειρά διαδοχής του θρόνου - το θέμα είχε θορυβήσει το παλάτι, που απευθύνθηκε στους ανθρώπους της british intelligence.

Από τότε που κάηκαν με το χυλό - με τα χαΐρια της Νταϊάνας - οι Βρετανοί φυσάν και το γιαούρτι και ευκαιρία έψαχναν να εκθέσουν το Χρήστο Ζαχόπουλο.

Δεν μπορούσαν όμως να βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους. Τι να έλεγαν στους πολίτες; Να δείτε, ένας παλιοέλληνας, όχι μόνο μας ζητάει πίσω τα μάρμαρα, αλλά μας πηδάει και τη Δούκισσα;

Έτσι τώρα βρήκαν την ευκαιρία και ξεσπάθωσαν. Άντε τώρα να μας δώσουν τα Μάρμαρα πίσω. Αλλά τι τα θες; Η ιστορία έχει δείξει ότι ανά τους αιώνες, μόνοι μας βγάζαμε πάντοτε τα μάτια μας, κράζοντας για πομπές που στην πραγματικότητα ήταν πράξεις εθνικού ηρωισμού!