Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Ο περιούσιος

Πολύ ενδιαφέροντα τα τελευταία γκάλοπ που μας αραδιάζουν οι εφημερίδες, όπου αποκαλύπτεται πως οι Έλληνες ψηφοφόροι επιστρέφουν στο δικομματισμό. Κι αυτό διότι αποδεικνύεται η αίσθηση του χιούμορ που διαθέτουμε ως λαός. Αφού τα τρελάναμε τα «κόμματα εξουσίας» στην καζούρα, ότι και καλά θα κάνουμε κυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΑ, τώρα σοβαρευτήκαμε και επιστρέφουμε στην αγκαλιά του Καταλληλότερου και του δικομματισμού.

Τι αποδεικνύουν όλα αυτά; Μα ότι επιτέλους ο ελληνικός λαός αποφάσισε να σηκώσει φωνή στην εξουσία και να απαιτήσει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που του υποσχέθηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Μόλις πήγε να χαλαρώσει λίγο το κυβερνητικό έργο, τα πήραν στην κράνα οι πολίτες. Θέλουν εδώ και τώρα να ολοκληρωθούν τα ανοιχτά θέματα, όπως η απορρύθμιση του ασφαλιστικού, το μισθολόγιο στο Δημόσιο τομέα, να ξεπουληθούν επιτέλους τα λιμάνια της χώρας και φυσικά να ολοκληρωθούν τα σχέδια για την Πελοπόννησο.

Μην ακούτε που φωνάζουν οι πυρόπληκτοι. Φυσικά και δεν προχωρά τίποτα στις περιοχές που κάηκαν, αφού αυτό ήταν και το νόημα της βιβλικής καταστροφής. Πρώτα τα καίμε όλα, μετά παρατάμε τους κατοίκους στη μοίρα τους, ύστερα έρχονται οι τράπεζες και τους αποτελειώνουν. Το τελικό στάδιο είναι, αφού σπίτια και γη θα περιέλθουν στις τράπεζες, να έρθουν οι επενδυτές, οι οποίοι θα ψωνίσουν σε τιμές ευκαιρίας και θα επενδύσουν τα χρήματα που θα τους δώσουν – πάλι – οι τράπεζες (δηλαδή τα δικά μας λεφτά), χτίζοντας ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ κ.λπ. Δηλαδή τι άλλο φαντάζονταν οι κάτοικοι των περιοχών ότι εννοούσε η κυβέρνηση όταν υποσχόταν ανάπτυξη στην περιφέρεια; Όσοι νέοι απομείνουν στις πυρόπληκτες περιοχές θα προσληφθούν ως υπάλληλοι κι εργάτες στις τουριστικές μονάδες και οι γέροι θα περιφέρονται, κρατώντας γαϊδουράκια ή κανένα αλβανάκι για εγγόνι (αφού οι Έλληνες δεν κάνουμε πια παιδιά) για να προσφέρουν γραφικότητα για τους τουρίστες. Όσοι δε γουστάρουν, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά σε κάποιες από τις εταιρίες που θα πωλούνται σε ξένες επιχειρήσεις, αντικαθιστώντας τους βολεμένους προνομιούχους που θα παίρνουν πόδι.

Άλλωστε οι ευκαιρίες απασχόλησης δεν θα λείψουν τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα. Εργάτες στα λιμάνια με μισθούς Ρουμανίας, part-time υπεύθυνοι ραφιών σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ, κούριερ στο ιδιωτικοποιημένο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.οκ... όρεξη να ‘χουν.

Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ξεστόμιζε τη φράση «δεν θα γίνουμε σερβιτόροι της Ευρώπης», στέρησε το όνειρο από τους νεοέλληνες και τώρα τη νύφη την πληρώνει ο κακόμοιρος ο γιος του. Ως γνωστόν οι πολλές ευθύνες τον κουράζουν τον Έλληνα. Πού να αναλαμβάνεις τώρα την τύχη σου μόνος σου; Κούραση φίλε.

Οπότε σε μερικές δεκαετίες που τη Μακεδονία θα την πάρουν οι Σκοπιανοί, τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα οι Τούρκοι, την Ήπειρο η Αλβανία, ενώ η Κρήτη θα αυτοανακηρυχθεί ανεξάρτητη χώρα, δεν θα ‘χουμε να κουμαντάρουμε τόση πολλή χώρα, τις αποφάσεις για τα μεγάλα θέματα θα τις ανακοινώνουν οι εταιρείες με δελτία τύπου που θα δημοσιεύουν οι εφημερίδες και τα κανάλια, οπότε ο σοφός λαός θα μπορεί να ξεκουραστεί επιτέλους από τις σκοτούρες τόσων αιώνων.