Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία


Απαρηγόρητα είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που επελέγησαν ως μέλη της "σκιώδους κυβέρνησης" την οποία παρουσίασε ο κ. Παπανδρέου τη Δευτέρα.

Για τους 19 επίλεκτους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η εβδομάδα των παθών ξεκίνησε ήδη.

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο ότι καθένας από τους "σκιώδεις υπουργούς" οφείλει να παρακολουθεί τη δράση του αντίστοιχου υπουργείου, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε δράση και υπουργείο είναι έννοιες που δεν συναντώνται ποτέ και πουθενά στην ένδοξη πολιτική πορεία της μακάριας χώρας μας.

Το πρόβλημα είναι πως πρέπει να "προχωρούν σε παρεμβάσεις". Φυσικά αυτό γίνεται μόνον για τα μάτια του κόσμου. Για να έχουν οι δημοσιογράφοι να γεμίζουν σελίδες στα έντυπα και ώρες στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Που σημαίνει ότι με μια ξεπέτα κάθε 1-2 μέρες καθάρισαν. Όσο για τις συσκέψεις και τις διαβουλεύσεις, ας είναι καλά τα pacman στα κινητά και η τρίλιζα, ενώ και οι "τελίτσες" δεν φεύγουν ποτέ απ' τη μόδα.

Άλλα είχαν κατά νου τα στελέχη, μέρες που έρχονται. Μέχρι να πεις "μεθυλτριενολόνη", έφτασε το Άγιο Πάσχα και υπολόγιζαν να στείλουν τις μερτσέντες και τα λέξους για service, να ψωνίσουν πασχαλινά λαγουδάκια απ' τη Godiva, να φτιάξουν μιζαπλί και να σηκώσουν τα Attica και τους Λαλαούνηδες, για να είναι έτοιμοι για την ορθοστασία της Μεγάλης Παρασκευής.

Οι ιδιοκτήτες των κομμωτηρίων του Κολωνακίου και των spa του downtown έχουν επιτάξει τους πιο έμπιστους υπαλλήλους τους. Θα δουλέψουν κρυφά τις νύχτες, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα επίλεκτα στελέχη, μετά το πέρας του κανονικού ωραρίου των επιχειρήσεων.

Οπότε, αν επιστρέφοντας από κανα ξενύχτι, σταματήσετε για εφημερίδα στο Σύνταγμα και πέσετε πάνω στη Βάσω Παπανδρέου ή τον Ανδρέα Λοβέρδο, μη νομίζετε ότι έχουν βγει απ' τη Βουλή για να ξεπιαστούν απ' την πολλή δουλειά. Μάλλον θα έχουν μόλις περάσει βαφή στη ρίζα ή θα έχουν ανοίξει το έκτο τσάκρα.

Διότι, ως γνωστόν, τον Πασόκο έτσι και τον πιάσει η Ανάσταση με τα τσάκρας κλειστά θα 'χει μετά 7 χρόνια γουρσουζιά.