Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Strawberry fields

Οι φράουλες της Μανωλάδας είναι οι καλύτερες φράουλες της Ελλάδας. Αυτό είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων και δεν έχει καμία ανάγκη η Μανωλάδα να τα γράφουμε εμείς εδώ.

Αφού είναι οι καλύτερες, τότε σίγουρα τέτοιες αγοράζουν και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου και γενικώς όλα τα εξέχοντα μέλη της υψηλής κοινωνίας, της όμορφης χώρας μας.

Όταν βάζει στο στόμα της μια τέτοια φράουλα η κ. Αγγελοπούλου, της περνάει άραγε από το μυαλό ποια βρωμόχερα την έχουν περισυλλέξει; Διότι με το αχλάδι, ας πούμε, δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Το τρώει ξεφλουδισμένο. Με τη φράουλα όμως πώς να αμυνθείς;

Θα μου πεις, τις έχουν πρώτα πλύνει τα δουλικά. Και θα έχεις δίκιο. Αλλά με τι την ξεπλένεις τη φράουλα; Με αμονιαζόλ; Με νεράκι την ξεπλένεις, άντε να προσθέσεις και λίγη σόδα που σκοτώνει κανα βακτηρίδιο.

Κι αν ανάμεσα στους μετανάστες υπάρχει κανένας αντιστασιακός, που τις κατουράει πρώτα, πριν τις φορτώσει στις καρότσες;

Άσε που αν υπάρχει και κανένας αναρχοκομμουνιστής ανάμεσά τους, μπορεί τις νύχτες να σηκώνεται κρυφά και να αμολάει και τις κουράδες του εκεί που ριζώνει η φράουλα της Μανωλάδας. Και να τον πιάσουν την ώρα του χεσίματος, έτοιμη θα την έχει τη δικαιολογία, αφού τουαλέτες δεν έχουν τα τσαντίρια, φώτα δεν έχει πουθενά, οπότε θα πει ότι βγήκε να τα κάνει στη φύση και μέσ' τον ύπνο του μπερδεύτηκε και τ' αμόλησε πάνω στις φράουλες κατά λάθος.

Σε μια τέτοια περίπτωση, όταν 'σκάνε' τα κρυστάλλινα ποτήρια με τις σαμπάνιες και οι ασημένιοι δίσκοι με τις φράουλες, ας έχει όλη η καλή κοινωνία της υπέροχης χώρας μας υπόψη της ότι μπορεί να τρώει τα σκατά του λούμπεν προλεταριάτου και να της αρέσουν κιόλας!