Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Ακάκιεεεε!


Άνοιξε και επισήμως η μάχη της διαδοχής, καθώς οι μητροπολίτες έδωσαν το στίγμα της επόμενης μέρας, με δηλώσεις έξω από το Α’ Νεκροταφείο και το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, όπου παρατέθηκε επίσημο γεύμα από την Ιερά Σύνοδο.

Ο μητροπολίτης Καρυστίας, όταν ρωτήθηκε για τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο νέος αρχιεπίσκοπος, είπε ότι «πρέπει να είναι όσιος, άκακος και αμόλυντος».

Καθώς όλοι οι υποψήφιοι είναι όσιοι, άκακοι και αμόλυντοι, η μάχη της διαδοχής προβλέπεται αμφίρροπη και μπορεί να κριθεί στα πέναλτι.

Το καλό στην υπόθεση αυτή, είναι ότι ο Θεός ευλογεί και ανταμείβει αδρά όσους είναι όσιοι, άκακοι και αμόλυντοι. Γι’ αυτό και στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι δισεκατομμυριούχοι. Εντάξει, υπάρχουν φυσικά κακοί και μιαροί, τους οποίους ο Θεός καταδικάζει να ζουν με 700 και 1000 ευρώ το μήνα, αλλά η εκκλησία προστατεύεται από δαύτους και δεν τους αφήνει να έχουν λόγο στην εκλογή του Αρχιεπισκόπου, ούτε καν του διακόνου.

Επειδή όλοι αυτοί οι ζάμπλουτοι είναι βαθιά θρησκευόμενοι, γνωρίζουν ότι οφείλουν να επιστρέψουν πίσω στην εκκλησία κάτι απ’ το υστέρημά τους και το κάνουν πρόθυμα, πλημμυρισμένοι από τη χριστιανική χάρη, που συνοδεύεται από πλημμύρα εκατομμυρίων ευρώ.

Έτσι, κάθε υποψήφιος μητροπολίτης, δεν δίνει την αγία τούτη μάχη αβοήθητος. Έχει πίσω του αρκετούς όσιους, άκακους και αμόλυντους χορηγούς, αρωγούς στην προσπάθειά του.

Ο Σπάρτης Ευστάθιος για παράδειγμα έχει - μεταξύ άλλων – την στήριξη του οσίου, ακάκου και αμολύντου κ. Σπ. Λάτση (της Eurobank κ.λπ). Ο Ιερώνυμος Θηβών του κ. Χατζηϊωάννου της EasyJet. Ο Δωρόθεος Σύρου του κ. Φιλίππου της ΦΑΓΕ.

Πάντως για τούτον τον τελευταίο, τα προγνωστικά είναι μάλλον ανησυχητικά, καθώς όπως μαθαίνουμε, χαίρει και της στήριξης του πανοσίου, ακάκου και αμολύντου κ. Κων/νου Μητσοτάκη.

Καθένας εκ των ευγενικών χορηγών έχει εξασφαλίσει προ πολλού μια θέση στον παράδεισο. Τον φορολογικό.