Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Πιτσιρίκο είσαι τρέλα με τη κόκκινη φανέλα!


Το απαραίτητο κοινωνικό προτσές, στο οποίο οφείλει να αναλάβει ηγετικό ρόλο η αριστερά στην σημερινή Ελλάδα, περιγράφεται με διαύγεια και σαφήνεια από τον απόλυτο εκφραστή της κοινής λογικής στο διαδίκτυο, στο σημερινό του ποστ.

Αυτά τα απλά και βασικά, που γράφει σήμερα ο πιτσιρίκος, διεισδυτικά και διαβρωτικά όπως πάντα, ελπίζω να σφηνωθούν στους εγκεφάλους όσων τα διαβάσουν από το ΚΚΕ και το Σύριζα, μπας και κοπούν οι άτολμες ρητορείες με μυρωδιά μουχλιασμένου αμπέχονου απ’ το πρώτο και οι άσφαιρες διεθνιστικές χαριτωμενιές από τον δεύτερο.

Στη γαργαλιστική περίπτωση, που κάποιοι στα δυο κόμματα αντιληφθούν τη σοβαρότητα όσων επισημαίνει ο οκτάχρονος φίλος μου και φροντίσουν να τα μοιράσουν - υπό μορφή «ευαγγελίου» - στα στελέχη, μπορεί επιτέλους να μπουν τα καρφιά στο φέρετρο του εξαχρειωμένου πολιτικού συστήματος.

Και επειδή οι ταχύτητες των πραγμάτων τη σήμερον ημέρα, είναι πέρα από την αντιληπτική ικανότητα των πάσης ηλικίας πολιτικών και άλλων δεινοσαύρων, που πίνουν το αίμα της χώρας ανερυθρίαστα, πρώτα θα φύγει η όση γη τους έχει απομείνει κάτω απ’ τα πόδια τους και μετά θα εξοστρακισθούν – κατά τα αρχαιοελληνικά πρότυπα – στην κουδουνίστρα του εθνικού υποσυνείδητου.

Μιλώντας για παίκτες λοιπόν: πόσος κουτός μπορεί να είναι ένας παίκτης που δέχεται όχι μόνον να παίξει ένα παιχνίδι που είναι σικέ, αλλά διεξάγεται και στην έδρα του αντιπάλου; Είναι ακριβώς όπως τα λέει ο πιτσιρίκος: «η σωστή θέση είναι «δεν βγαίνουμε στις τηλεοράσεις σας – να πάτε να γαμηθείτε»!

Τώρα θα μου πεις γιατί τα γράφω όλ’ αυτά, αφού το πιτσιρίκειο κείμενο ομιλεί από μόνο του με τον καλύτερο μάλιστα τρόπο;

Τα γράφω, διότι διαβάζοντας το κείμενο σήμερα το πρωί και αφού είχα μια μάλλον δυσάρεστη αφύπνιση, που ήρθε να προστεθεί σε μια ομιχλώδη θλίψη των ημερών, συνειδητοποίησα το ευεργέτημα που μου προσέφερε. Το κείμενο εννοώ.

Μου προσέφερε, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, την προσγείωση από την εξέδρα του κυνισμού, στον οποίο είχα καταφύγει για να αντεπεξέλθω στην δυσώδη πολιτική και κυρίως κοινωνική κατάσταση που μας περιτριγυρίζει, στο γήπεδο της τσαχπινογαργαλιάρικης διάθεσης για παιχνίδι.

Βάλτε τη μπάλα κάτω σύντροφοι, για να μπει το τόπι στο πλεχτό!