Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Payback is a bitch


Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών συνδέουν το όνομα του κ. Σπύρου Σημίτη, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με την υπόθεση της Siemens και τα μαύρα εκατομμύρια ευρώ.

Γνωρίζοντας την ιστορία της οικογένειας, είναι σαφές ότι οι αδελφοί Σημίτη έχουν ένα θέμα με τους Γερμανούς.

Ο πατέρας τους υπήρξε αντιπρόσωπος του Πειραιά στην Εθνοσυνέλευση στους Κορυσχάδες και Γενικός Διοικητής Ρούμελης στην κυβέρνηση της ΠΕΕΑ, ενώ η μητέρα τους ήταν κορυφαίο στέλεχος γυναικείων οργανώσεων της Αριστεράς και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών. Στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής οι γονείς τους έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση από τις τάξεις του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι όλη αυτή η τρεχάλα από λόγγο σε ραχούλα, άφησε τραυματισμένες τις παιδικές ψυχούλες του Κώστα και του Σπύρου, που θα ανέμεναν μια δικαίωση, η οποία ποτέ δεν ήρθε.

Αντί η Γερμανία να κάνει μετά τον πόλεμο τεμενάδες στην Ελλάδα, χρωστάει κάτι δις, υπό μορφή πολεμικών αποζημιώσεων, τα οποία είναι προφανές ότι δεν πρόκειται ποτέ να εισπράξουμε. Κάθε τραυματισμένος ψυχικά νέος θα αναζητούσε έναν τρόπο εκδίκησης.

Οι υπαίτιοι αυτής της ρεμούλας πράγματι πρέπει να αναζητηθούν, όχι βέβαια για να τιμωρηθούν, αλλά για να τιμηθούν για τη δράση τους, που αποκαθιστά την αδικία εις βάρος της χώρας μας και φέρνει πίσω σε ελληνικά χέρια τα εκατομμύρια ευρώ που μας χρωστάνε οι παλιογερμαναράδες.

Τι σκατά Ελληνάρες είμαστε!