Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Μαραμένα τα γιούλια κι οι βιόλες


Μαύρη νύχτα για τις πιτσαρίες και τα σουβλατζίδικα, που περίμεναν πώς και πώς τη βραδιά επιλογής τραγουδιού για τη φετινή Eurovision. Τα delivery boys βάραγαν μύγες, ενώ τα αφεντικά αναπολούσαν τα περασμένα μεγαλεία με το Σάκη.

Που τέτοια μεγαλεία τηλεοπτικής ανοσίας τα προηγούμενα χρόνια; Τώρα όλα έχουν αλλάξει και η χώρα πάει κατά διαόλου, αφού αντί να θεωρείται εθνική υπόθεση το βρακί της τραγουδίστριας που μας εκπροσωπεί στη eurovision, ασχολούμαστε με μαλακίες, όπως το πνίξιμο της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο.

Πάει λοιπόν κι αυτή η λαμπρή βραδιά κατατονικής απογείωσης, με τις αδελφές Μαγγίρα - που ξεσκατίζουν ό,τι δεν αναλαμβάνει κανένας άλλος για την ΕΡΤ - στο δύσκολο έργο της παρουσίασης και τον κ. Μίμη Πλέσσα, που κάθε χρόνο μοιάζει και πιο ξεμωραμένος να ανακοινώνει τη νικήτρια, που όλοι γνώριζαν μέρες πριν, αλλά δεν του το είπανε για να μη του χαλάσουν τη χαρά.

Όσο για το νέο μεγάλο αφεντικό του κρατικού γίγαντα, τον κ. Δημήτρη Γόντικα, ήθελε - η αλήθεια είναι - να δώσει ένα στίγμα για τη νέα εποχή του καναλιού που ανέλαβε να διευθύνει και το έδωσε με το παραπάνω, οπότε του αξίζει η θέση που του απονεμηθεί, δηλαδή του στελέχους που θα περάσει ξεκούραστα απ΄το μαγαζάκι να μαζέψει ψιλά για τις σπουδές των παιδιών.

Πάντως οι κακόμοιροι οι χαμηλόμισθοι ρεπόρτερς των καναλιών, έκαναν πάρτι φέτος με την κατρακύλα του διαγωνισμού. Γλύτωσαν τα παιδιά τις εκατοντάδες συνεντεύξεις από κουτσούς χορογράφους, καμένους ενδυματολόγους, τριτοξάδελφους, μαμάδες και μπαμπάδες των συμμετεχόντων και τους έμεινε χρόνος να τη βγάλουν σε κανα γραφείο, να μπαίνουν στο internet και να διαβάζουν press-gr.

Μεγάλη νικήτρια της απογειωτικής βραδιάς ήταν η Καλομοίρα, γεγονός που δεν εξέπληξε κανέναν φυσικά. Λίγη ώρα πριν τα τελικά αποτελέσματα, οι διαγωνιζόμενοι, Χρύσπα, Καλομοίρα και Κώστας Μαρτάκης, ήταν αραγμένοι στην καναπεδιά, χαλαροί και light, με εμφανές ύφος «στ’αρχίδια μου», αφού και οι ίδιοι ήξεραν ότι θα πάει η Καλομοίρα στο Βελιγράδι, αφού πρώτα ξεποδαριαστεί να χοροπηδάει σε όλη την Ευρώπη, για να παρουσιάσει το αχτύπητο secret combination.

Μη σου πω ότι η Χρύσπα κι ο Μαρτάκης είχαν αγοράσει από 30 κινητά σε κάθε κολλητό τους και τους είχαν βάλει να ψηφίζουν όλο το βράδυ Καλομοίρα, γιατί βαριούνται να τρέχουν.

Από αύριο περιμένω κάθε σοβαρό άνθρωπο της τέχνης και της διανόησης του τόπου, όπως ο κ. Δανίκας π.χ., να βγει στα κανάλια για να μας αναλύσει όσα δεν αναλύονται με τίποτα, για τη φρίκη στην οποία θα βυθίσει τη χώρα η συμμετοχή της Καλομοίρας στον εγκάθετο διαγωνισμό τραγουδιού.

Ba the way, δεν είδα κανέναν από δαύτους να βγει και να μιλήσει τις τελευταίες μέρες. Το κιλοτάκι της Έλενας Παπαρίζου το θεωρούσαν κάτι σαν εθνική απειλή αν θυμάστε, αλλά για τις "νομοθετικές ρυθμίσεις" στο διαδίκτυο μόκο. Σούζα τα φθονερά γερόντια της όρθιας διανόησης!

Αυτά. Άντε γεια τώρα, γιατί απ’ το πρωί δεν έχω προλάβει να διαβάσω τα posts και τα comments στο press-gr.