Τετάρτη 25 Απριλίου 2007

Albert Panagiotopoulos - Albert Band Live


Την Παρασκευή 27/4, η Albert Band θα παίξει στο Rockwood.
Δημιουργός αυτής της μπάντας είναι ο Αλβέρτος Παναγιωτόπουλος, ένας από τους Έλληνες δημιουργούς που προσπαθούν.

Οι αναφορές και οι μουσικές κατευθύνσεις της μουσικής του Αλβέρτου είναι ποικίλες.

Συνυπάρχουν μέσα της πολλά μουσικά είδη, η jazz, οι παραδοσιακές μουσικές, από την Ελλάδα και όχι μόνον. Ακούγοντας τους δυο δίσκους της μπάντας, που έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα, αντιλαμβάνεσαι με τη μια ότι ο Αλβέρτος άκουγε μεγαλώνοντας τα πάντα, rock, blues, latin, new age και φυσικά jazz.

Η προσπάθεια να αναμιχθούν όλα αυτά είναι ειλικρινής, όπως και η αναζήτηση της πρωτοτυπίας. Αν μη τι άλλο αποφεύγει τις ευκολίες.

Οι δίσκοι του είναι ενδιαφέροντες. Συναισθήματα γεννιούνται καθώς ακούς τις μουσικές της Albert band, το μόνο κακό είναι ότι όλα κάπου παραπέμπουν.

Αυτό που εμένα μου λείπει, όταν ακούω τους δίσκους αυτούς είναι η δική του προσωπικότητα, η μουσική σφραγίδα του δημιουργού. Είναι σαν να μην έχει ακόμη αποφασίσει ποια από αυτές τις μουσικές του αρέσει περισσότερο. Νομίζω ότι όταν αποφασίσει και καταφέρει να το αναδείξει αυτό, θα βγάλει ένα δίσκο που θα σημάνει και την δημιουργική του απογείωση.

Το σίγουρο είναι ότι θα περάσουμε καλά. Θα παίξουν φυσικά κομμάτια από τα δύο cd "Visionary World" & Hyperfly και διασκευές από γνωστά τραγούδια.
Το Rockwood βρίσκεται στην οδό Βασ. Ηρακλείου 2, στο Μουσείο και το live θα ξεκινήσει στις 11 μ.μ.