Τετάρτη 11 Απριλίου 2007

Ed Royal & Enne


Είδες για να ‘χεις μεγαλώσει ξεχει- λώνοντας παπούτσια απ’ τον πολύ χορό ακούγοντας James Brown & Rose Royce;

Τώρα που οι rare earth και οι kool & the gang απουσιάζουν από τα Μου Του Βου, τα Μαντ αλλά και από τους εξαίρετους ραδιοφωνικούς σταθμούς μας, πλησιάζει το πλήρωμα του χρόνου που το internet θα τους πάρει τα σώβρακα, όπως έχει ήδη κάνει στις δισκογραφικές που κοιμούνται, καθώς επιμένουν να προμοτάρουν τα γνωστά χάλια, που ξενερώνουν και τον πιο πυρωμένο νεοκαρεκλά και γενικώς τους λάτρεις της μουσικής. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα και ξεφεύγω...


Έρχονται λοιπόν μουσικοί – αρκετοί από αυτούς πρώην djs - να σώσουν την κατάσταση, τουλάχιστον όσον αφορά τις μουσικές που συνεχίζουν στα βήματα των πιο πάνω αναφερθέντων μουσικών.

Καθώς έχουν παρέλθει έτη πολλά από την εποχή που οι καρεκλάδες αντιπαθούσαν τους ροκάδες και τούμπαλιν και όλοι μαζί, νέοι γέροι και παιδιά, αναρωτιούνται τι σκατά δίσκο ν’ αγοράσουν, εμφανίζονται κυκλοφορίες σαν το “Groove Collage” και έχεις κάπου να σπρώξεις τα ευρώ σου χωρίς μετά να μετανιώσεις για άλλο ένα cd που θα αραχνιάσει στο ράφι.

Ο Ed Royal και ο Dj Enne είναι φίλοι εδώ και 20 χρόνια και εκτός από τις δικές τους μουσικές - που μέχρι τώρα κυκλοφορούσαν σε singles, eps ή συλλογές όπως το Ursadelica & το Brazilectro – έχουν κάνει και ένα σωρό remixes.

Ο Ed, αφού έστησε δικό του στούντιο το 1999, ίδρυσε τη δική του εταιρία την Innvision Records το 2003, από την οποία κυκλοφορούν πλέον μουσικές, μεταξύ άλλων και οι αγαπημένοι Fort Knox Five ή οι All Good Funk Alliance.

Τώρα λοιπόν κυκλοφόρησαν το “Groove Collage”. Αν ακούσετε το μπάσο στο Its hip to be square ή την εισαγωγή στο Funky Kitchen, θα αναγνωρίσετε αμέσως τις μουσικές τους επιρροές. Είναι φως φανάρι και το αναφέρουν άλλωστε και μόνοι τους στις σελίδες τους στο my space.

Η μουσική τους ανήκει στο αποκαλούμενο “Freestyle” και μεταξύ των μουσικών που τους έχουν εμπνεύσει αναφέρουν και τους Manu Dibango, Sergio Mendes, Fela Kuti, αλλά και τους Mo Horizons.

Όπως και να ‘χει, αυτός είναι από τους δίσκους που μπορείς ανέτως να λειώσεις στο player.

Njoy

Listen to: Vamos Irmanos

More info:

Innvision records

Ed Royal (my space)

Dj Enne (my space)