Παρασκευή 11 Μαΐου 2007

Bebel Gilberto


Πώς είναι άραγε να ηχογραφείς για πρώτη φορά στα 7 σου χρόνια και δυο χρόνια μετά να εμφανίζεσαι στο Carnegie Hall με τον Stan Getz ;

Ευτυχώς για την Bebel Gilberto αυτή η πρώιμη είσοδος στο σταρ σύστεμ δεν την ‘ονόμασε’ παιδί θαύμα και δεν έχει την κατάληξη του Michael Jackson, που έτσι κι αυτός, από μικρός μπήκε στα βάσανα και τώρα πια δεν ανήκει στο ανθρώπινο είδος.

Η Bebel φαίνεται πως είχε μια πιο νορμάλ παιδική ηλικία (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα), σίγουρα πλημμυρισμένη από μουσική. Είναι κόρη της βραζιλιάνας τραγουδίστριας Miucha και του θρύλου της βραζιλιάνικης μουσικής, συνθέτη και κιθαρίστα Joao Gilberto και ανιψιά του Chico Buarque.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου επέστρεψε από τη Βραζιλία το 1991, για να απλώσει την καλλιτεχνική της αύρα στα κλαμπ της πόλης.

Έδωσε στίγμα γράφοντας μαζί με τον Towa Tei το Technova και στη συνέχεια συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους David Byrne, Arto Lindsay, Thievery Corporation.

Στα τέλη της δεκαετίας του 90 μετακομίζει στο Λονδίνο και το 2000 κυκλοφορεί τον πρώτο της δίσκο “Tanto Tempo”.

Τέσσερα χρόνια μετά ακολουθεί το “Bebel Gilberto” (παίξε παίξε, το έλιωσα το cd) και τώρα το “Momento”, όπου μεταξύ άλλων ερμηνεύει και μια bossa nova διασκευή στο Night & Day του Cole Porter.

Super Bebel!


Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το "Momento"