Τετάρτη 16 Μαΐου 2007

Τα Καμμένα Βούρλα & οι αιώνιοι φοιτητές


Στα Καμμένα Βούρλα πέρασε το Σάββατο η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου. Είναι γνωστό ότι μετά τους Δελφούς, τα Καμμένα Βούρλα είναι η πλέον μυστικιστική τοποθεσία της χώρας μας.


Οι άσχετοι πείστηκαν από τις παραπλανητικές ειδήσεις, πως η υπουργός βρισκόταν εκεί απλώς για να μιλήσει σε συνέδριο που διοργανώθηκε από τη γενική γραμματεία Επιμόρφωσης Ενηλίκων.


Η κα. Γιαννάκου μίλησε για θέματα της Παιδείας και μεταξύ άλλων είπε : «δεν είναι δυνατόν εδώ επειδή ορισμένοι έχουν μια άλλη άποψη να σταματήσουμε. Δεν είναι δυνατόν το Αζερμπαϊτζάν να ακολουθεί συνθήκες που επικρατούν στην Ευρώπη και εδώ ορισμένοι να λένε ότι εμείς είμαστε πιο πίσω και από το Αζερμπαϊτζάν;». Τι έχει να πει το Αζερμπαϊτζάν για τις δηλώσεις αυτές; Περιμένουμε αντιδράσεις από τους Αζέρους που ζουν στην Ελλάδα.

Στη συγκεκριμένη τοποθεσία διοργανώνονται τελετές όπου καίγονται τα βούρλα και οι παρευρισκόμενοι αναπνέοντας τις αναθυμιάσεις βυθίζονται σε μια κατάσταση έκστασης και λήθης (κοινώς trance), εξ ου και οι ασυναρτησίες της υπουργού.


Η κα Γιαννάκου, μαζί με το Βασίλειο Κωστέτσο και άλλους μύστες αναζητούν εκεί το ελιξήριο της νεότητας, το δωδέκατο νταν στο καρατέ και την ικανότητα να συνομιλούν με τα ζώα. Σ' αυτό το τελευταίο, η υπουργός δεν έχει πρόβλημα, ενώ ο κ. Κωστέτσος έχει μείνει λίγο πίσω και δεν φαίνεται να μπορεί να κάνει κάτι για το σκυλάκι του, που περνάει βαριά κατάθλιψη.


Την ίδια μέρα, στην άλλη άκρη του κόσμου μια γηραιά κυρία μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.

Πρόκειται για την κ. Nola Ochs, η οποία σε ηλικία 95 ετών αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Fort Hays του Κάνσας, με πτυχίο Γενικών Μελετών & Ιστορίας.

Η κ. Ochs, άρχισε τις σπουδές της το 1972, όταν πέθανε ο σύζυγός της. Ενδιαμέσως μεγάλωσε 3 παιδιά, απέκτησε 13 εγγόνια και 15 δισέγγονα.

Δε ξέρω για το Αζερμπαϊτζάν, πάντως στις Η.Π.Α. ούτε ξέρουν τι τους γίνεται και τα ‘χουν κάνει χάλια στα πανεπιστήμιά τους.

Νομίζω ότι πλησιάζει η ώρα που θα καταλάβουν ότι μόνον μια Μαριέττα μπορεί να αναμορφώσει τα αμερικανικά πανεπιστήμια, ώστε να αποφεύγονται περιπτώσεις αιωνίων φοιτητών σαν την κυρα – Nola.