Τετάρτη 23 Μαΐου 2007

Ουάου! Κρυπτορατσισμός.


Διαβάσαμε προ ημερών ότι η Ιερά Σύνοδος αντιτίθεται στις προτάσεις της Επιτροπής Βιοηθικής, η οποία προτείνει να έχουν οι γονείς τη δυνατότητα διακοπής της κύησης σε περίπτωση διάγνωσης παθολογικού εμβρύου.

«Κατά της διακοπής κύησης ακόμα και όταν πρόκειται για σοβαρούς λόγους υγείας του εμβρύου (σύνδρομο down, μεσογειακή αναιμία) τάσσεται η Ιερά Σύνοδος, αντιδρώντας στις θέσεις της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής. Μάλιστα στην ανακοίνωσή της η Εκκλησία κάνει λόγο για κρυπτορατσισμό».

Συγκεκριμένα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σημειώνει: "η Εκκλησία μας καταδικάζει αυτόν τον κρυπτορατσισμό, τιμά το αγαθό της ζωής ως ιερό μυστήριο ακόμη και μέσα από αναπηρίες. Ο πόνος γεννά την αγάπη και όχι η καλοπέραση του ευγονικού σχεδιασμού". Είναι γνωστό ότι η καλοπέραση είναι η μεγαλύτερη αμαρτία απ' όλες. Τι να σε κάνει η εκκλησία άμα είσαι χαρούμενος άνθρωπος;

Και ακολουθεί μια άλλη είδηση, που αφορά ένα νεαρό κορίτσι με νοητική καθυστέρηση. Το οποίο κορίτσι βίαζε ο πατέρας του και μετά το προσέφερε προς 2, 5 ή 7 ευρώ σε τουλάχιστον άλλους δύο άνδρες ηλικίας 45 και 50 ετών.

Πρόκειται προφανώς για την αγάπη που γεννά ο πόνος...

Ενώ ο ευγονικός σχεδιασμός, θα στερούσε από τον πατέρα τη χαρά του τσάμπα σεξ, παρομοίως δε, θα στερούσε και τα ευρώ από τον οικογενειακό κορβανά.

Άσε που ο ευγονικός σχεδιασμός θα μείωνε τα έσοδα της εκκλησίας (κουτσοί, στραβοί δεν θα πήγαιναν στον Άγιο Παντελεήμονα), όχι ότι συνδέεται η εκκλησία με τα υλικά αγαθά. Τα σχέδια άλλωστε της μονής Τοπλού στο Λασίθι, που πιθανότατα θα μετατρέψουν το Βάι σε γήπεδο γκολφ, για ευγονικούς αμερικανούς επιχειρηματίες, θα προσφέρουν έσοδα στην εκκλησία για να βοηθήσει 5-6 πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία.

Η οποία μεσογειακή αναιμία by the way στην Κύπρο θα εκλείψει, καθώς εκεί εφαρμόζεται προγεννητικός έλεγχος και πλέον δεν γεννιέται ούτε ένα παιδί με την πάθηση αυτή. Αλλά αυτά είναι ευγονικές αμαρτίες και η εκκλησία της Κύπρου, που τα επιτρέπει, θα καεί στην πυρά της κόλασης!

Είναι μια γνωστή και αγαπημένη μέθοδος της κεφαλής της εκκλησίας, ανά τους αιώνες. Φροντίζει συστηματικά να παρακολουθεί το ποίμνιο διάφορα ενσταντανέ της κόλασης σε τούτη ζωή, ώστε να ξέρει τι το περιμένει στην επόμενη αν δεν συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις.