Παρασκευή 1 Ιουνίου 2007

Crooner απ' τον τόπο σου κι ας είναι και ξενέρωτος


Ένας βουτυρομπεμπές από τον Καναδά, που ακόμη δεν έχει ζητήσει συγνώμη από τον πλανήτη για τη Celin Dion και τον Brian Adams. Ο Καναδάς, όχι ο βουτυρομπεμπές.

Γεννημένος το 1975, στο Burnaby, όταν ήταν μικρό αγόρι, χρησιμοποιούσε την οδοντόβουρτσα σαν μικρόφωνο και ερμήνευε στον καθρέφτη του μπάνιου τραγούδια των Cole Porter και Harold Arlen. (Αν δεν ξέρετε ποιοι είναι ο C. Porter και ο H. Arlen, ντροπή σας, ανοίξτε κανένα Coogle!).

Ένας φίλος του πρώην πρωθυπουργού του Καναδά, είδε το μπούλη να τραγουδάει σε ένα business party. Του άρεσε πολύ και... to cut a long story short, ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε τον Bublẻ να τραγουδήσει στο γάμο της κόρης του. Πόσο ξεραστικά ξενέρωτα είναι όλ’ αυτά;

Ο Brian Mulroney (ο prime minister δηλαδή) σύστησε το νεαρό wannabe στον παραγωγό David Foster και έτσι γεννήθηκε το πρώτο άλμπουμ του Michael Bublẻ, με τίτλο το όνομά του. (τι τα θες! η πρωτοτυπία των νιάτων!).

Αυτά το 2003. Ακολούθησε το «Its time» το 2005 και τώρα κυκλοφόρησε το «Call me irresponsible». Στο οποίο ο Bublẻ, μεταξύ άλλων, διασκευάζει Leonard Cohen και Eric Clapton. Μάλιστα το Wonderful Tonight του Clapton το ερμηνεύει μαζί με τον Ivan Lins, έναν εξαιρετικό και πολυγραφότατο βραζιλιάνο συνθέτη και τραγουδιστή, μουσική του οποίου παλιότερα διασκεύασαν και οι Manhattan Transfer.

Όσο για το call me irresponsible, έχουν προηγηθεί φυσικά οι ερμηνείες του Frank Sinatra και του Bobby Darin.


Ο Bublẻ, ανήκει στη γενιά των νέων jazzmen, όπως ο Peter Cincotti και ο Jamie Cullum, που αφού έλιωσαν ό,τι δίσκο υπάρχει από Frank Sinatra μέχρι Bobby Darin κ.ο.κ, βγάζουν δίσκους οι οποίοι πουλάνε εκατομμύρια αντίτυπα.

Καμία πρωτοτυπία, απλώς χιλιάδες κυλοτάκια και σωβρακάκια που δροσίζονται χάρη στο οφθαλμόλουτρο των θαυμαστριών και θαυμαστών και μια χαρά δίσκοι για ποτάκι στη βεράντα μετά το μπάνιο στη θαυματουργή κολυμβήθρα του Αιγαίου.


Ένα δειγματάκι από το "Call me irresponsible"

Njoy