Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007

Otros Aires



Η πιο αγαπημένη μου θεία είναι η θεία Θέκλα, αποκληρωμένη από την οικογένεια εδώ και χρόνια.

Μετά τα χοροδιδασκαλεία Αθηνών, Paramount, 9 μούσες, Anabella και La Cite, όπου ξεβιδωνόσαντε με την κολλητή της, την Inga, η θεία Θέκλα έκρινε ότι "η νύχτα στην Ελλάδα πέθανε" κι έτσι τα μάζεψε και εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου μετέφερε όχι μόνον τον έκλυτο αλλά και τον καλλιτεχνικό της βίο.

Παρ’ όλο το ύφος "όσα ξέρει ο κώλος μου, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος", η θεία είναι άνθρωπος των τεχνών και έχει αναδείξει διάφορους νέους και νέες, που θεωρεί βέρους καλλιτέχνες, πολλούς από τους οποίους, η αλήθεια είναι, τους εξέτασε πρώτα στο κρεβάτι. Όχι διότι είναι νυμφομανής, αλλά για χάρη της Τέχνης.

Είναι βαθύτατη πεποίθησή της, ότι η δηθενιά στην τέχνη είναι άμεσα συνδεδεμένη με το σεξ. Ισχυρίζεται ότι αγάμητος ή ακόμη χειρότερα, κακογαμημένος δεν μπορεί να είναι αληθινός καλλιτέχνης.

Την τελευταία πενταετία η θεία Θέκλα ζει τον έρωτά της με έναν καλλιτέχνη από την Αργεντινή, τον οποίο κατσίδωσε στη Νέα Υόρκη, όπου τώρα σκίζει. Οι εκθέσεις του ξεπουλάνε ενώ ισχυρίζονται κι οι δυο ότι έχουν μάτια μόνον ο ένας για τον άλλο. Τον καλλιτέχνη τον πιστεύω, για τη θεία δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά.

Το 2004, τέλος πάντων, που ο έρωτάς τους έκαιγε σαν λάδι στη φωτιά, η θεία μάς τραβολόγαγε δώθε κείθε στις γειτονιές του Buenos Aires και στις 11 Δεκεμβρίου, που είναι Tango Day, καθότι είναι η μέρα που οι Αργεντίνοι γιορτάζουν τα γενέθλια του Carlos Gardel, η θεία Θέκλα απεφάνθη: «Αυτοί να μου το θυμηθείς θα γίνουν οι νέοι Gotan Project».

Ήταν η βραδιά που οι Otros Aires παρουσίαζαν το πρώτο τους cd.

Τα θυμήθηκα αυτά, τώρα που κυκλοφορεί το νέο, δεύτερο cd των Otros Aires.

Δημιουργός τους είναι ο μουσικός και αρχιτέκτονας Miguel di Genova. Ξεκίνησαν το 2003 στη Barcelona και ήταν μόνο δυο, ο Miguel στα φωνητικά, την κιθάρα, τα video και τα ηλεκτρονικά και ο Josep Lluis Guart στο πιάνο και τα keyboards.

Η ιδέα ήταν το μιξάρισμα tangos & milongas, που έπαιζαν οι παλιοί μουσικοί, ο Gardel και οι ορχήστρες του παρελθόντος, με video art και ηλεκτρονική μουσική.

Και ήταν μια εξαιρετική ιδέα καθότι αυτός ο πρώτος δίσκος είναι γαμάτος.

Οι Otros Aires έκαναν κι ένα πέρασμα από την Αθήνα, αλλά αμφιβάλω αν ασχοληθήκατε να πάτε να τους ακούσετε. Κακώς.

Ο νέος τους δίσκος λέγεται Dos και εκτός από τον Miguel, παίζουν: Omar Massa bandoneon, Diego Ramos piano, Emmanuel Mayol percussion.

Αν είστε ταξιδιάρηδες, μπορείτε να τους δείτε στις 23 Ιουνίου στο Άμστερνταμ, στις 30 στο Βερολίνο ή 1η Ιουλίου στο Μιλάνο.

Η πρώτη φωτογραφία είναι από το live των Otros Aires στο Buenos Aires, το Δεκέμβριο του 04, Tango Day, όταν το πάθος διαπερνούσε την πόλη σαν ηλεκτροφόρο κύμα.... (τζιζ, darling, τζιζ!)

Εδώ δείγμα από το νέο δίσκο τους