Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

Akropolis Fun Park


Παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη, πραγματοποιήθηκε χτες με επιτυχία η δοκιμαστική μεταφορά του πρώτου εκθέματος από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στο Νέο Μουσείο.

Η μεταφορά όλων των αντικειμένων θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες. Το μουσείο θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2009, όμως θα μπορεί να είναι επισκέψιμο και πριν από τα επίσημα εγκαίνια.

Ο υπουργός και οι συνεργάτες του έκαναν σαν μικρά παιδιά απ’ τη χαρά τους κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του πολύτιμου πρώτου κιβωτίου. Χοροπηδούσαν δεξιά κι αριστερά, εκστομίζοντας συνεχώς ενοχλητικά χάχανα και έγιναν ο περίγελος της γειτονιάς, όμως έτσι προέκυψε μια μεγαλειώδης ιδέα, που πρόκειται να αλλάξει για πάντα το πρόσωπο της πόλης.

Ήδη ο κ. Λιάπης έχει δώσει εντολή να ξεκινήσει σχετική έρευνα αγοράς, τα πρώτα αποτελέσματα της οποίας θα κρίνουν το μέγεθος των κονδυλίων που θα διατεθούν από τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους για την υλοποίηση της νέας Μεγάλης Ιδέας.

Το πρώτο βήμα είναι ότι μόλις μεταφερθούν τα αρχαία από την Ακρόπολη στο μουσείο, όχι μόνον δεν θα φύγουν οι γερανοί αλλά θα προστεθούν και άλλοι μικρότεροι με διευρυμένες δυνατότητες και με καθίσματα για να βολεύονται όσοι θα θέλουν να απολαύσουν τη θέα της περιοχής από ψηλά. Θα είναι διακοσμημένοι με χλαμύδες και καλοφτιαγμένα εκμαγεία των θεών του Ολύμπου, που θα ίπτανται πάνω από την περιοχή.

Τα θεϊκά αντίγραφα θα είναι εφοδιασμένα με κρυφό φωτισμό, ώστε τη νύχτα όσοι περπατούν στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα βλέπουν από πάνω τους την Ήρα, το Δία, την Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα.

Τα εγκαίνια του μεγαλεπήβολου project θα γίνουν το 2009, μαζί με τα επίσημα εγκαίνια του νέου Μουσείου και οι πρώτοι που θα πετάξουν πάνω από το νέο πάρκο θα είναι οι υψηλοί καλεσμένοι.

Θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Αθηναίους να απολαύσουν ένα μαγευτικό θέαμα, καθώς θα ίπτανται στον αθηναϊκό ουρανό με φόντο την Ακρόπολη, μεγάλες προσωπικότητες της χώρας όπως οι αγαπημένες Μαριάννες του λαού – Λάτση και Βαρδινογιάννη, αλλά και ο Μίκης Θεοδωράκης με στολή αεροπόρου, ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης με τον κ. Καραμανλη με στολές παραλλαγής και η σύζυγός του Νατάσσα με τα δίδυμα ντυμένα Καλουτάκια.

Κάτω από τα lift θα τοποθετηθεί ένα τεράστιο τραμπολίνο και οι υψηλοί καλεσμένοι θα μπορούν να πηδούν στο κενό και να εκσφενδονίζονται ξανά και ξανά προς τον φωτισμένο αθηναϊκό ουρανό, ενώ γύρω τους θα σκάνε πολύχρωμα πυροτεχνήματα. Αν μάλιστα αρπάξει φωτιά καμιά πανάκριβη καούκα το θέαμα προβλέπεται φαντασμαγορικό.

Την συγκεκριμένη υπερπαραγωγή θα καλύψει τηλεοπτικά η EBU, ενώ την ασφάλεια των υψηλών καλεσμένων θα αναλάβει η Μοσάντ.

Στο έδαφος θα δημιουργηθεί ένα πάρκο, στα πρότυπα της Disneyland, με αρχαιοπρεπή θεματολογία. Οι επισκέπτες του πάρκου, αντί για Γκούφι και Μίκυ-Μάους, θα περιτριγυρίζονται από Σωκράτηδες και Περικλήδες, οι οποίοι θα βρίσκονται εκεί για να φωτογραφίζονται με τους τουρίστες.

Στους γερανούς θα προστεθούν ειδικά καθίσματα, τελευταίας τεχνολογίας, καλύτερα και από αυτά του Allu Fun Park. Θα υπάρχει, η απλή διαδρομή, όπου οι τουρίστες θα παίρνουν τα lift από τον βράχο της Ακρόπολης και θα προσγειώνονται κατευθείαν στο εστιατόριο του νέου μουσείου, αλλά και άλλες εναλλακτικές για όσους είναι πιο ριψοκίνδυνοι, με λούπες και αεροπλανικά, όπως αυτή που θα ξεκινάει απ’ το Ερέχθειο και θα προσγειώνεται στο Φιλοπάππου.

Στον εν λόγω λόφο θα κατασκευαστεί η αγορά ενηλίκων. Εκεί θα πωλούνται πλαστικές κούκλες με μορφές της αρχαιότητας, όπως η Ασπασία και η ωραία Ελένη, αλλά και μεγάλη ποικιλία από αρχαιοπρεπείς δονητές, ενώ τις νύχτες θα κυκλοφορούν ντυμένες ως εταίρες, ιερόδουλες πολυτελείας οι οποίες θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των σεξουαλικά πεινασμένων τουριστών.

Το αντίτιμο που θα καταβάλουν οι ενδιαφερόμενοι, θα είναι προκαθορισμένο από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα λειτουργεί ως νόμιμος νταβατζής για τις όμορφες κοπέλες που θα επιλεγούν για το έργο αυτό και έτσι θα μειωθούν τα ποσοστά της γυναικείας ανεργίας και θα βελτιωθούν σημαντικά τα έσοδα της χώρας.

Πίσω στο Akropolis Fun Park, θα δημιουργηθούν διάφορες θεματικές ενότητες. Θα επαναλειτουργήσει ο θεσμός των Παναθήναιων. Αρχικά θα αναβιώσουν μόνον οι μουσικοί και γυμνικοί αγώνες, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη και για μεταγενέστερη αναβίωση των ιππικών, πυρρίχων και ευανδρίας.

Γυμνοί τουρίστες, υπό τους ήχους συνθέσεων που θα αναλάβουν να γράψουν με ειδική παραγγελία ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Φοίβος, θα μπαίνουν στις νεροτσουλήθρες στη νοτιοανατολική κλιτύ της Ακροπόλεως και θα ξεβράζονται στην Ψυτάλλεια, απ’ όπου θα τους παραλαμβάνουν νεόδμητες τριήρεις.

Όσοι επιθυμούν θα ταξιδεύουν κατευθείαν για τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, ενώ άλλοι θα κατευθύνονται σε νυχτερινούς ναούς της διασκέδασης, όπως η Νεράϊδα, τ’ Αστέρια και το Romeo.

Θα κατασκευαστεί φυσικά και τριήρης με τα σήματα της Greenpeace και της WWF, στην οποία θα κωπηλατούν στελέχη και βουλευτές του Συνασπισμού, με βαρκάρηδες εναλλάξ το Γρηγόρη Ψαριανό και τον Αλέξη Τσίπρα, που θα κατευθύνεται στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού, όπου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι τουρίστες – φοιτητές, ώστε να εξασφαλίζουν δωρεάν διαμονή και σίτιση για όλη τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ελλάδα.

Είναι τέτοιος ο ενθουσιασμός για το project, ώστε και οι υπεύθυνοι του Μεγάρου Μουσικής έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να επεκταθούν οι νεροτσουλήθρες ώστε να φτάνουν μέχρι το προαύλιο του Μεγάρου, όπου θα υποδέχεται τους τουρίστες ο Γιώργος Νταλάρας ντυμένος Ντόναλντ Ντακ.