Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

It's greek to me


Η Νία Βαρντάλος που ξεκάρδισε με τις σάχλες της την υφήλιο, γυρίζοντας την ταινία «My Big Fat Greek Wedding», βρίσκεται στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της ταινίας “My life in ruins”, σε σκηνοθεσία του Ντόναλντ Πέτρι.

Η ελληνικής καταγωγής Καναδή ηθοποιός, έκανε εντατικά μαθήματα ελληνικής ιστορίας στους συνεργάτες της, ώστε να μην πιαστούν αδιάβαστοι περνώντας τα σύνορα κι έτσι πήραν την πολυπόθητη άδεια να γυρίσουν πολλές σκηνές της ταινίας σε αρχαιολογικούς χώρους, τους οποίους μπορεί εμείς να τους έχουμε χεσμένους, αλλά όταν μας τους ζητούν οι ξένοι το παίζουμε και πολύ αφ’ υψηλού και κάνουμε τους δύσκολους. Τα γυρίσματα της ταινίας γίνονται στην Αρχαία Ολυμπία, τους Δελφούς, το Θησείο και την Ακρόπολη.

Φαίνεται πάντως, πως ο σκηνοθέτης Ντόναλντ Πέτρι, την ώρα των παραδόσεων της ηθοποιού, το έσκαγε συχνά στις τουαλέτες για τσιγάρο κι έτσι θα επιστρέψει στην πατρίδα του συνεχίζοντας να πιστεύει ότι τα αρχαία που είδε στην Ελλάδα είναι ρωμαϊκά γκρεμίδια. Έτσι εξηγείται η δήλωσή του: «Ο μοναδικός μεγάλος περιορισμός που είχαμε ήταν να αφήσουμε τους αρχαιολογικούς χώρους όπως είναι. Δεν φέραμε μαζί μας ψεύτικες ρωμαϊκές στήλες».

Πάντως, εκτός από τις δικές τους βρωμιές, τα μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου, μάζεψαν και άλλα σκουπίδια που ήταν πεταμένα από πριν, όπως χρησιμοποιημένα προφυλακτικά, πατημένες τσίχλες και γόπες, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι μπροστά στους Ελληνάρες, τα αμερικανάκια μόνον για σκουπιδιάρηδες κάνουν.

Στη νέα της ταινία, η Νία Βαρντάλος υποδύεται μια ξεναγό, που «μαθαίνει» την Ελλάδα σε γκρουπ Αμερικανών τουριστών και ερωτεύεται τον Αλέξη Γεωργούλη.

«Είναι μια ρομαντική κωμωδία και θέλαμε έναν Έλληνα ηθοποιό που να είναι έμπειρος, αλλά όχι απαραίτητα γνωστός διεθνώς» δήλωσε η Νία για την επιλογή του Αλέξη Γεωργούλη.

Όταν οι παραγωγοί είδαν τις φωτογραφίες από το book του Αλέξη Γεωργούλη, σκέφτηκαν σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξουν το σενάριο της ταινίας, ώστε η ιστορία να διαδραματίζεται στον 5ο αιώνα π.Χ, ώστε ο σύγχρονος Ερμής του Πραξιτέλη να περιφέρεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας με τα μούσκουλα να γυαλίζουν ανάμεσα από τις πτυχώσεις των μεταξωτών χλαμύδων. Δυστυχώς τα σχέδια ναυάγησαν μετά την απαίτηση του κ. Γεωργούλη όλοι οι ηθοποιοί να μιλούν αρχαία ελληνικά.