Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

Zacharo Club Spa Resort





Γράφει σήμερα η Ελευθεροτυπία ότι κλιμάκιο από καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εφιστά την προσοχή στις τοπικές αρχές στη Ζαχάρω, τονίζοντας ότι μετά τις στάχτες θα έχουμε ...ποτάμια από λάσπες, αφού οι διατομές και κοίτες των χειμάρρων δεν επαρκούν για την παροχέτευση των αναμενόμενων αυξημένων παροχών έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις.


Οι ειδικοί είπαν στους κατοίκους ότι : «Το διακύβευμα είναι υψηλό γιατί τόσο ανάντη στην είσοδο του οικισμού όσο και κατάντη στον άξονα της κοίτης υπάρχουν το Δημοτικό σχολείο και το Λύκειο Ζαχάρως, αντίστοιχα. Οι αναμενόμενες παροχές αιχμής έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ οι χρόνοι συρροής έχουν σημαντικά μειωθεί καθιστώντας τις συνθήκες κρίσιμες. Σύμφωνα με την επιτόπια επίσκεψη εκτιμάται ότι οι αναμενόμενες παροχές έχουν τριπλασιαστεί και οι χρόνοι συρροής έχουν υποδιπλασιαστεί».

Αυτά είναι και λίγο κινέζικα για το περίφημο Ζαχαριώτικο γυναικείο επιχειρηματικό δαιμόνιο, το οποίο πρώτον δε μασάει και δεύτερον θα κάνει οσονούπω τη Ζαχάρω παγκοσμίως γνωστή.

Μετά τις επιστημονικές συμβουλές, ανασκουμπώνονται οι Ζαχαριώτισσες, που έχουν πληρώσει χρυσάφι τις λάσπες της Κασπίας και της Νεκράς Θάλασσας, στις Estée Lauder και τις La Prairie, μαζεύουν τους άντρες απ’ τα καφενεία και τα μπουρδέλα, που λόγω καμένης γης γνωρίζουν απίστευτες πιένες τους τελευταίους μήνες και όταν τα ποτάμια λάσπης αρχίσουν να ρέουν, θα γίνει το έλα να δεις.

Ήδη σκάβονται οι πρώτοι λάκκοι, όπου θα μαζευτούν οι λάσπες, όχι για προστασία των σχολείων κι άλλα τέτοια κουραφέξαλα, αλλά προς εμπορική εκμετάλλευση.

Όταν θα σκάσουν οι πρώτες μπόρες και γεμίσει ο τόπος λασπουριά, θα γίνει πρώτα ένα σχετικό ξεκαθάρισμα, από δοκάρια, αυτοκίνητα και πτώματα, που θα έχουν παρασυρθεί μαζί με το πολύτιμο υλικό.

Μετά, ειδικοί αγωγοί θα μεταφέρουν τη λάσπη σε γούβες, όπου θα περισυλλέγεται από τις Ζαχαριώτισσες σε βάζα με περιποιημένες ετικέτες. Ό,τι περισσέψει θα μαζευτεί στους χώρους που θα μετατραπούν σε spa.


Σύντομα όλες οι Κολωνακιώτισσες θα κατεβαίνουν για σαββατοκυριακάτικες κούρες στη Ζαχάρω και πριν το καταλάβουμε, η πόλη θα μετατραπεί σε resort spa πλούσιων κυριών.

Η πτωχή και κατατρεγμένη πολίχνη της Πελοποννήσου, θα αποκτήσει σύντομα δικό της αεροδρόμιο, στο οποίο θα προσγειώνονται τα jets από τις Ελβετίες και τα Παρίσια και κάθε Ζαχαριώτισσα, που σήμερα γνωρίζει μόνο τη συμπάθεια και τον οίκτο των συνανθρώπων, θα μάθει τι θα πει να σε ζηλεύουν για τα πλούτη και τη ξιπασιά. Όχι ότι οι Ζαχαριώτισσες διακατέχονται από ξιπασιά, αλλά κάτσε να χεστούν στο τάληρο και θα σου πω εγώ τι έχει να πει ο στόμας τους.


Θα γίνει τέτοιο τζέρτζελο, που για να μπεις στην πόλη θα πληρώνεις διόδια, πιο ακριβά κι απ’ της γέφυρας του Ρίου, ενώ οι τιμές για ένα καφέ και ένα τοστ στην πλατεία Κολωνακίου, θα σου φαίνονται τσάμπα μπροστά σ’ αυτές της Ζαχάρως.

Τρέμετε Λάσπες της Κασπίας!