Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Art before Politics


Πολύ άσχημα τα έχουν πάρει στο κρανίο οι δυτικοί με τη νίκη της Ρωσίας στη Eurovision. Δηλώσεις επί δηλώσεων για την ποιότητα των τραγουδιών που ψηφίστηκαν, για τις ιερές συμμαχίες των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και των χωρών της Βαλκανικής.

Όλων αυτών είχε προηγηθεί η Αυστρία, της οποίας εκπρόσωποι είχαν δηλώσει από πέρυσι ότι δεν θα συμμετάσχουν στη Eurovision διότι δεν ψηφίζονται πλέον τα τραγούδια, αλλά οι χώρες.

Μέχρι και κοτζάμ sir έκανε δηλώσεις φέτος. Ο sir Terry Wogan, ο σχολιαστής του BBC για τη Eurovision, δήλωσε ότι δεν πρόκειται πια για διαγωνισμό τραγουδιού και ότι όλοι οι συμμετέχοντες από τη Δυτική Ευρώπη θα πρέπει να σκεφτούν αν θέλουν να συνεχίσουν τη συμμετοχή τους, αφού οι προοπτικές διάκρισης δεν είναι καλές.

Άμα μάθει κανείς στα πούπουλα, όσο να ‘ναι μετά δυσκολεύεται όταν τρώει τις χλαπάτσες.

Η Αγγλία ανήκει στην ομάδα που αποκαλείται “the big four”. Είναι οι τέσσερις χώρες που προκρίνονται κατευθείαν στον τελικό. Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία, οι οποίες ό,τι μαλακία τραγούδι και να στείλουν δεν κόβονται με τίποτα.

Χρόνια και χρόνια σάρωναν τις νίκες κι όλα τους φαίνονταν μια χαρά. Τώρα που επήλθε η εκδίκηση της γυφτιάς, τους κακοφαίνεται και θέλουν να την κάνουν.

Δεν συμφωνούν όλοι οι Άγγλοι με τον sir πάντως, αφού αρκετά σχόλια αναγνωστών σε αγγλικές ιστοσελίδες σούρνουν τα χειρότερα στο τραγούδι που έστειλε η χώρα τους.

Έχουν πάντως αυτοί οι Δυτικοί μια τάση να τα μαζεύουν και να φεύγουν όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τους βολεύουν. Όπως ο Πάπας, ο Ευγένιος, στη σύνοδο Φερράρας-Φλωρεντίας που απαιτούσε να του φιλήσουν τα πόδια ο Πατριάρχης και οι Ορθόδοξοι επίσκοποι. Μόλις τους χαλάει η σούπα, αμέσως να σπείρουν τη διχόνοια. Θα ξεχάσω εγώ τον Θεοδόσιο, που μοίρασε στους γιους του τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, κόβοντάς την στα δυο;

Έτσι και τώρα, προβλέπω μέγα σχίσμα στη Eurovision. Εμ την κάνανε φέτες τη Σοβιετική Ένωση, εμ χαλιούνται τώρα που αλληλοψηφίζονται οι φέτες μεταξύ τους. Όλα δικά τους τα θέλουν αυτοί οι δυτικοί. Στο κάτω-κάτω, στρώστε το κώλο σας και γράφτε μια τραγουδάρα πρώτα και μετά τα λέμε. Πώς θα υπερβεί η Τέχνη την Πολιτική; Με τις σάχλες που στέλνετε;

Εδώ σε θέλω.