Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

We don't need no education


Με σοβαρότητα και σχεδιασμό προχωρά αυτή η κυβέρνηση στο χτίσιμο μιας νέας Ελλάδας, κι εμείς όχι μόνον δεν το εκτιμούμε, αλλά διαμαρτυρόμαστε κιόλας. Αχαριστία παιδί μου, τι να πεις.

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Στυλιανίδης, ιδρωκοπά για το καλό της παιδείας μας ολημερίς, πάντως. Επίσης φαίνεται ότι θαυμάζει σφόδρα τον Τζώρτζ Μπους το νεότερο, αφού του κλέβει τις ατάκες. Διαβεβαίωσε χτες ότι «θα επιβάλουμε τη Δημοκρατία».

Μάλιστα.

Από τον Υπουργό Παιδείας ας περάσουμε τώρα στην Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (αυτό το δεύτερο με τρελαίνει...). Εκείνη ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που προβλέπει εργασία για ανηλίκους, από 16 ετών, με βασικό μισθό ανειδίκευτου εργάτη, με ασφαλιστική κάλυψη και πλήρες ωράριο. Αυτά θα τα πληρώνει ο ΟΑΕΔ, οι εργοδότες μη μου ανησυχείτε, δεκάρα δεν θα σας στοιχίσει. Μετά το πεντάμηνο, οι νεαροί εργαζόμενοι θα παίρνουν τον πούλο και θα έρχονται άλλοι στη θέση τους, ώστε να μην μείνει κανένας ανήλικος παραπονεμένος.

Ο επόμενος υπουργός σίγουρα θα ζηλέψει ένα τέτοιο μέτρο, οπότε μπορεί να φροντίσει για την εφαρμογή του από τα 12. Γιατί να περιμένουμε να μπουν τα παιδιά στο Γυμνάσιο; Για ορισμένα επαγγέλματα δε, ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν την εφαρμογή του μέτρου και λίγο νωρίτερα.

Έτσι όσα 16χρονα εκνευρίζονται από την τελειότητα με την οποία δουλεύουν τα σχολεία μας, θα παίρνουν για μερικά μηνάκια τα φράγκα και μετά... χέστηκαν κι αυτά και οι πολυάσχολοι γονείς του και το κράτος μας. Έχει ο Θεός... πάντα.

Ο συντονισμός αυτός των δύο υπουργείων θα οδηγήσει σε όλο και λιγότερους υποψήφιους για τα πανεπιστήμια, στα οποία στο μεταξύ ο κ. Στυλιανίδης θα έχει επιβάλει και τη Δημοκρατία, οπότε σύντομα θα λειτουργούν όλα τέλεια.

Λεπτομερέστερες πληροφορίες για λοβοτομή στα γραφεία ενημέρωσης πολιτών των υπουργείων.