Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Baby you can drive my car (updated)



35 πυροσβεστικά οχήματα άμεσης επέμβασης δώρισε η εταιρία Mazda σε ισάριθμους δήμους και κοινότητες της χώρας.

Η τελετή παράδοσης έγινε την Τετάρτη στο Ζάππειο, όπου παρευρέθη και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος.

Στην ομιλία του, ο υπουργός επεσήμανε πως υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για τους συνανθρώπους τους και το περιβάλλον και το ύφος του εξέφραζε την αυθεντική του έκπληξη για την προσφορά της εταιρίας.

Λογικό, αν σκεφτείς ότι ο ίδιος απέδειξε έμπρακτα που τους έχει γραμμένους τους συνανθρώπους του, με το περίφημο νομοσχέδιο για τους συμβασιούχους.

Όλοι χαρούμενοι και όλοι κερδισμένοι. Η εταιρία έκανε τζάμπα διαφήμιση, και πολύ γκλαμούρ μάλιστα - στα Ζάππεια (τςςςς), φιλανθρωπικό πρόσωπο (τςςςςςςςςς) - κέρδισε έκπτωση από την εφορία (εννοείται) και φυσικά πάτησε πόδι στις προμήθειες του κρατικού μηχανισμού.
Όσο πιο ελαστική θα γίνεται η απασχόληση στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι φιλανθρωπίες των εταιριών. It's simple mathematics darlings.

Τώρα πόσοι από τους υπαλλήλους των 350 ευρώ στους Δήμους και τις Κοινότητες θα έχουν δίπλωμα οδήγησης και στοιχειώδη εκπαίδευση για να κουμαντάρουν τα καλογυαλισμένα οχήματα όταν γύρω τους θα καίγεται ο τόπος, είναι μια άλλη συζήτηση, η οποία δεν θα γίνει και ποτέ, οπότε τα βλέπω τα trucks να χρησιμοποιούνται για να πηγαίνουν οι Μαυρογιαλούροι από την κομματική εκδήλωση στη γκόμενα και πίσω.